Carlos röviden elköszönt az ismerőseitől, még azt se mondta meg nekik, mikor keveredik majd vissza a szállásra. Odatalál majd valamikor, a repülőt nem fogja lekésni. Viki kicsit megijedt ettől, csak nem azt tervezi Carlos, hogy vele tölti az éjszakát? Akár csak beszélgetéssel is? Ő mindössze egy-két óra együttlétre gondolt, semmiképp nem többre. De nem szólt semmit, majd elbúcsúzik, ha úgy érzi.

Hirtelen nem is tudta, minek ment bele a kávézásba. Illetve a közös ebédbe, mert fél óra bolyongás után megegyeztek abban, hogy úgyis közel az ebédidő, akkor már inkább beülnek egy étterembe. Séta közben Prágát figyelték, és elsősorban a látnivalókról beszélgettek, nem a közös múltról vagy arról, hogy mi történt velük azóta, mióta nem látták egymást. Mikor azonban végre találtak egy kedvükre való kis éttermet, és leültek, Carlos személyesebb dolgok felé terelte a beszélgetést. Viki visszafogottan mesélt, és rajtakapta magát, hogy akkor is féligazságokat mond, amikor tulajdonképpen bevallhatná a valóságot is. Úgy indult neki, hogy hazudnia kell, és ez átitatta az egész beszélgetést.

Arra a kérdésre, hogy van-e valakije, például, azt felelte, hogy persze, és úgy állította be az egészet, mintha Péter komoly kapcsolat lenne. Tulajdonképpen a Diogo iránti érzelmeiről beszélt Carlosnak, csak Péter személyéhez kötötten. A különös az volt, hogy szinte el is képzelte, milyen lenne, ha megtalálta volna a tökéletes szeretőt. Vajon miért kellett ez neki? Miért akarta elhitetni Carlossal, hogy vele minden a legnagyobb rendben, csak egy kicsit túlhajszolja magát a munkával meg a tanulással? Talán azért adta így elő, mert Diogótól azt hallotta, hogy Carlosnak van valakije? És nem akart alulmaradni? Nem akarta beismerni a vereségét, ha már összemérik a sorsukat. Győztesként akart ott állni, magabiztos, felnőtt nőként, aki pontosan tudja, mit mikor miért csinál. Pedig fogalma sem volt róla.

- Na és neked? Van valakid? - kérdezte Viki, de inkább csak udvariasságból, hiszen tudta a választ.

A bejegyzés trackback címe:

https://carmesina.blog.hu/api/trackback/id/tr592800670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabor4x 2011.04.05. 13:33:12

"Győztesként akart ott állni, magabiztos, felnőtt nőként, aki pontosan tudja, mit mikor miért csinál. Pedig fogalma sem volt róla."
Sztem akkor válunk felnőtté, amikor már nem zavar, hogy nem tudjuk mit mikor miért csinálunk. De lehet, hogy nincs igazam. :)

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2011.04.06. 22:42:08

@gabor4x: Arra szted remény sincs, h egyszer majd tudjuk, mit miért csinálunk?

vén betyár 2011.04.07. 08:11:47

@Carmesina:
Dehogynem!
Csak akkor már késő!:D
süti beállítások módosítása