Megint vizsgaidőszak volt. Ugyanúgy, mint egy éve, mikor Viki megkapta az értesítést az ösztöndíjról. Még csak egy éve. Vagy már? Rengeteg időnek tűnt, szinte minden megváltozott az életében, kivéve a vizsgaidőszak kellemetlen hangulatát. Bár ez sem volt teljesen igaz: a munka is lefoglalta, és Péter is gyakorta jelentkezett telefonon. Kati megint felbukkant, jött, látott és meglehetősen leforrázva távozott, mert Viki még mindig nem bocsátotta meg neki a kispappal kapcsolatos botrányt. Noha valószínűleg akkor se lett volna köztük semmi, ha Kati nem viselkedik annyira ostobán, Viki számára könnyebb volt mindenért a volt barátnőjét hibáztatni. Kati egyébiránt továbbra is csak átmenetinek tekintette a mosolyszünetet.

Jó lett volna nem várni Szalai tanár úr vagyis Márton hívását, ugyanis nem jelentkezett. Viki még csak meg se lepődött, illetve mégis: valahogy úgy volt vele, hogy sejtette, hogy majd így lesz, de titkon mégis remélte, hogy téved. Nem tévedett, Márton eltűnt. Ha nincs meg Péter, és nem tart ki minden húzódozás és rosszkedv ellenére, Viki nagyon magányosnak érezte volna magát. A temetést januárra tették, a karácsonyigen sivárnak ígérkezett, Viki kicsit tartott tőle, hogy a szülei valami különös pálfordulás vagy megvilágosodás jegyében meghívják ünnepelni, kibékülnek, de ez, legnagyobb megkönnyebbülésére, nem történt meg. Nem lett volna képes se kibékülni, se együtt karácsonyozni. A nagyi kis fenyőgallyai a fehér vattadarabokkal ... Az elmaradhatatlan rántott hús. A szegényes, szívhez szóló ajándékok. Soha többé nem lesz hasonló.

Péternek nem számított a karácsony. Nem volt keresztény, nem volt vallásos, egyáltalán nem volt hajlandó tudomást venni az ünnepről, és ragaszkodott hozzá, hogy ugyanolyan hétköznapi teendőket végezzen december 24-én este, mint máskor. Vikinek ez kapóra jött, Péternél töltötte az estét. Persze ennek meglett a maga természetes következménye is, a szokott módon vadul szeretkeztek egyszer, aztán még egyszer, aztán filmet néztek, éjjeli fél háromkor főztek, és kicsit le is részegedtek. Viki úgy érezte, élete legbékésebb és legkellemesebb karácsonyát tölti, és igazán hálás volt a fiúnak. A teste kezdte elfelejteni vagy legalábbis elaltatni Diogo és Carlos emlékét, nem bántotta annyira, hogy Péternek más a stílusa, és nem is érez iránta barátságnál többet. Barátnak a lehető legjobb volt. És ez bizony nem kevés. Tudta, hogy meg kell becsülnie.

A bejegyzés trackback címe:

https://carmesina.blog.hu/api/trackback/id/tr143001619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LittleBear 2011.06.22. 00:52:06

?Péternek nincs családja? Ma már a karácsony korántsem vallási ünnep, és ahhoz, hogy valaki ilyen tüntetően ünneptelen legyen karácsony estén, masszív lázadás kell (míg nem volt gyerek, csináltam én is ilyet:-)) )
Örülök, hogy Péter kitart, minden húzódozás és rosszkedv ellenére - kicsit olyanok már, mint régi házasok :-))

LittleBear 2011.06.27. 16:54:18

Carmesina: Van néhány szereplőd, akiről nem tudunk semmit már régóta, pedig érdekes lehet, mi történt velük. Nem lehetne, hogy Viki levelezzen mondjuk Saóval, vagy Sergióval, és megtudjuk pl. hogy Sao összejött-e Josuéval?

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.06.28. 22:15:28

@LittleBear: Lehet, h Péternek a szülei se karácsonyoztak már, majd kiderül. Vagy nem :-)
Jópofa vagy, mindent tudni akarsz ... Nem elég hosszú ez a regény már amúgy is? Bár igaz, a nők szeretik a hosszú regényeket. Állítólag, brit tudósok egy csoportja szerint :-)

LittleBear 2011.06.29. 21:44:48

@Gloria Mundi: "Jópofa vagy, mindent tudni akarsz ..." hú, ne tudd meg, képes vagyok nem aludni, ha olyasmit olvasok, ami érdekel (amikor visszaolvastalak, volt egy-két majdnem álmatlan éjszakám...)
mindig megfogadom, hogy nem követem a blogot, hanem amikor összegyűlik néhány hét, egyben elolvasom a fejleményeket, de persze nem bírom ki...
(naaaaaa, lécci lécci, csak egy kicsit, csak pár mondatot Saóról :-)) )

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.06.30. 10:26:43

@LittleBear: Ilyen rajongókból kéne nekem még párezer :-)

gabor4x 2011.06.30. 14:00:26

@Gloria Mundi: Vagy inkább társszerzőből, nem? :)

gallusz · http://szemezgetek.blog.hu/ 2013.06.04. 16:06:57

@Gloria Mundi:
Egynek jelentkezem! Igaz már csak a második lehetek. :-)
süti beállítások módosítása