- Jól van - mondta Diogo - értem, nincs semmi gond. Értékelem, hogy tudsz titkot tartani. Nos, beszéltél a barátnőddel? Találkoztok?

Viki kifelé nézett az ablakon, lepusztult épületek mellett hajtottak el, érezte a tenger közelségét a levegőben, noha csak a Tejo hömpölygött közvetlenül az út mellett. Vajon Diogo csak csevegni akar, vagy arra kíváncsi, hogy mikor szabadulhat meg tőle? Ha nem beszél Otáviáról, akkor nincs mit mondaniuk egymásnak? 

- Nem beszéltem vele. Már nem volt hozzá energiám tegnap. 
- Megálljunk valahol, hogy tudj telefonálni? 
- Te most haragszol rám, Diogo?
- Dehogy, miért gondolod?
- Úgy érzed, cserbenhagylak? 
- Nem, semmi ilyesmit nem érzek. 
- Tényleg nagy hiba volt eljönni az esküvődre. 
- Ez az egész ügy független tőled. Otávia akkor is látta volna azt, amit látott, bármi is legyen, amit látott, ha te nem jössz el. 
- Igaz. De az én szempontomból hiba volt.
- Nem értem. 
- Nem? Komolyan nem érted? Akkor hagyjuk. 
- Ne hagyjuk, mondd csak, mire gondolsz. Sok jó tulajdonságom van, de a gondolatolvasás nem tartozik az adottságaim közé. Főleg, ha nőkről van szó.

Hogy is mondhatná el, hogy úgy érzi, épp semmibe veszik az érzéseit? Hogy is mondhatná el, hogy igazán sokmindent elvisel egy férfi kedvéért, akit szeret, de ez még neki is sok? Ennyi idő után találkoznak, és csak amiatt, hogy ez a férfi egy másik nővel kapcsolatos ügyeit tárgyalja meg vele. Nem látja őt magát, mintha ott se lenne. Vagy, mintha nem a volt vagy egykori, vagy talán jövőbeni vagy mindenkori szeretője lenne, hanem egy másik férfi. Ezt nem lehet elmondani anélkül, hogy hisztissé ne váljon, hogy el ne kezdjen sírni, hogy olyanokat ne vágjon a férfi fejéhez, amilyeneket nem akar, mert joga sincs hozzá. Nincs joga így érezni, de az érzések attól még ugyanolyan erősek és fájók. Ilyenkor a legjobb egyedül bőgni egy sötét sarokban. De azt is bánná, ha így válnának el. Nem szabad most szétesnie és ennyire rossz benyomást keltenie Diogóban. Ezt az egyet nem engedheti meg magának. Hisztisnek és gyengének nem mutatkozhat.

- Jobb is, ha nem tudsz gondolatot olvasni, hidd el - nyögte ki végül, gombóccal a torkában. - Álljunk meg akkor valahol egy kávéra, és megpróbálok telefonálni. 
- Rendben.
- Egyébként megyünk valahová? Vagy csak céltalanul furikázunk?
- Gondoltam, elmegyünk Sintrába. Csellengünk egy kicsit a városban. 

Ez azt jelenti, hogy szex kizárva, gondolta Viki. De legalább nem rakja ki a következő sarkon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://carmesina.blog.hu/api/trackback/id/tr124374921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gallusz · http://szemezgetek.blog.hu/ 2013.06.08. 16:57:44

Akkor hagyjuk.
- Ne hagyjuk,

Ez ismerős! A gondolat olvasást kötelező tantárggyá kellene tenni az iskolában.
süti beállítások módosítása