Akármilyen közel is lakott Otávia családja, Vikiék negyedórás késéssel értek csak oda. Ráadásul kissé megizzadva. A család: a szülők, egy nagymama, egy nagybácsi és öt fiatal tizenhat és huszonnégy éves kor között már az asztal körül nyüzsgött.

A hetven körüli, igen ápolt külsejű, hófehér hajú nagymama és az ötvenes, rá rendkívül hasonlító, még szép anya, Dona Carmo egy cselédet kommandírozott, aki véleményük szerint nem teljesen tökéletesen terített. Nem volt sértő ez a parancsolgatás, a lány igen fiatalnak és tapasztalatlannak látszott még, akit éppen betanítanak.

A szürke szakállas, ugyancsak a nagymamára hasonlító nagybácsi egy meg nem gyújtott pipát rágott, ő volt az egyetlen, aki már az asztalnál ült. Sógora, a papa, ahogy a gyerekei nevezték, vékony, magas, ugyancsak szürke szakállas, szemüveges, kreol bőrű férfi volt, az a fajta, aki mindenkiben bizalmat kelt, kicsit tanáros, kicsit gyengekezű, talán papucsférj is, de ha a felesége nem zsarnokoskodik, nagyszerű társ lehet.

Viki azt se tudta, hova nézzen, Otávia mindjárt ugrott is hozzá, megpuszilta és a nagyanyja meg az anyja elé hurcolta, két szóval bemutatta, azok is megcsókolták, következett a papa és a nagybácsi, akikkel kezet fogott, majd a testvérek. Négy gyönyörű fiatal emberpéldány, akik két évenként követték egymást.

Korban Otáviához legközelebb Dulce állt, ugyanolyan sudár és karcsú, mint a nővére, de arcban inkább az apjára hasonlított, míg Otávia az anyjára. A középső testvér egy húsz éves fiatalember, Rodrigo volt, még apjánál is magasabb és sötétebb tónusú, túlságosan is sovány, mint aki hirtelen nőtt és a testsúlya még nem tudta követni a ritmust. A haja sűrű és fekete, kicsit arabos, kecskeszakálla kissé rontotta az összhatást, nyilván férfiasabbnak szeretett volna látszani.

A következő testvér Helena volt, olyan magas, mint Viki, vagyis a saját családjához képest inkább alacsony és kerekebb is, bár, hogy ezeket a vonalakat kitől örökölte, nem derült ki. A legkisebb, a tizenhat éves Elisa leginkább Otáviára emlékeztetett, Vikinek könnyű volt elképzelnie Carlos volt kedvesét nyolc esztendővel azelőtt, vagyis akkor, amikor a fiú beleszeretett.

Négy lány és egy fiú. Nem csoda, hogy a papa, senhor Afonso Nunes szívesen vette szárnyai alá a félárva Carlost, aki ugyancsak nőktől körülvéve nőtt fel, ahogy neki is túl sok nő jutott az életben. Nem, mintha panaszkodott volna emiatt, de örült a tehetséges, okos kamasz, Carlos társaságának, akit a nagynénje és a nagyanyja olyan tisztelettudónak, szerénynek nevelt.

Otávia úgy mutatta körbe Viktóriát, hogy valahogy senkinek nem jutott eszébe megkérdezni, mije ez a lány Carlosnak. Egyenesen olybá tűnt, hogy maga Otávia hozta el körükbe, nem is Carlos. Jó messze ültették őket egymástól, Carlos senhor Afonso és Rodrigo közé került, Viktória társaságához viszont Otávia ragaszkodott, másik asztalszomszédja a legkisebb lány, Elisa lett. Carlos átellenben ült, Viki gyakran kereste vele a szemkontaktust, a fiú olykor megnyugtatóan rámosolygott, aztán folytatta élénk eszmecseréjét a közelében helyet foglalókkal.

A Nunes-család felfogása szerint az étkezéseket azért találták ki, hogy legyen mikor beszélgetni, ennek köszönhetően olyan élénk társalgás folyt, hogy szinte alig hallotta az ember a saját szavát. Ha Dona Carmónak eszébe jutott közölni valamit a férjével, átkiabált az asztal túloldalára, keresztül-kasul áramlottak a témák, ha egy-egy foszlányt valaki felkapott a másik csoportosulás csevejéből, elirigyelte, továbbadta vagy kibővítette, terítékre került mindenféle ismerős, a lányok udvarlói, nyári ruhatára, a nagybácsi betegsége, a nagymama teapartijára járó barátnők vakációs terve, Dona Carmo érdeklődött Carlosnál Manuela néni és a nagyanyja egészségi állapota felől, míg észbe kapott, hogy ő maga sokkal sűrűbben látja a hölgyeket, mint a Lisszabonban tanuló fiú.

Otávia kisajátította magának Vikit és mindenféle megjegyzéseket tett a saját családjára, amelyek csak látszólag voltak bántóak, valójában minden egyes mániájukra olyan büszke volt, mintha legalábbis ő találta volna ki őket.

Vikinek önkéntelenül is a saját családja jutott eszébe, a két orvos, ahogy odahaza is szakmai társalgást folytatnak, arrogánsan kigúnyolják szerencsétlenebb betegeiket és kongresszusokra készülnek. A lány tudta, hogy szakmailag mindkettő kifogástalan és lelkiismeretes gyógyító, nagytudású ember, az apja sebész, az anyja belgyógyász volt, de mindenkit lenéznek, aki nem az Orvosi Egyetem megszentelt falai között töltötte ifjúsága egy részét, és soha nem grasszált végig fehér köpenyben egy szorongó páciensekkel teli, zöld linóleumos folyosón.

Viki sejtette, hogy az apja nem veti meg a csinos ápolónőket, néha voltak gyanús telefonok, melyekből erre következtetett, de nyíltan sose beszéltek ilyesmiről, ha az anyja tudta is, szemet hunyt fölötte. Abban mindig tökéletesen egyetértettek, hogy a lányuk túl csendes, túl romantikus, a fellegekben jár, hülye regényeket olvas, és semmi érzéke az élet gyakorlatias oldalához.

Mikor a gimnáziumban végleg eldőlt, hogy nyelveket akar tanulni, és a biológia ugyan érdekli, de fizikából meglehetősen gyenge, a megaláztatásoknak nem volt se végük, se hosszuk. Külön tanárt fogadtak mellé, egy egyetemistát, aki fizikára oktatta volna, ha Viki képes odafigyelni, csakhogy az egyetemista húsz éves fiú volt, fekete hajú és barna szemű, a lány beleszeretett, és a korrepetálás alatt állandó erotikus izgalomban várta, hogy Krisztián mikor ér hozzá. A fiú nem vette észre a vonzalmát, gyakorta leszidta, amiért nem figyel, és elkönyvelte magában, hogy egyszerűen buta. Aztán kicsit elcsodálkozott, mikor egy szemináriumi dolgozatát a lány fogalmazási szarvashibák miatt ízekre szedte. Krisztián megszégyenült, nemhogy hálás lett volna, inkább kellemetlenül érezte magát, és a vizsgaidőszakra hivatkozva felmondott.

Vikinek ezen a zajos, kellemes és ízletes ebéden ezek az emlékek jutottak eszébe, és az, mennyire más ember lenne, ha Otávia szerencséjével rendelkezik, még ha fele annyira se szép, mint ő.

A bejegyzés trackback címe:

https://carmesina.blog.hu/api/trackback/id/tr691782208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vén betyár 2010.03.01. 11:59:00

Nagyon érzékletes leírás, szinte köztük érezzük magunkat és végre, végre megismerjük Viki családját is, előéletét, gyökereit is.

pincze 2010.03.01. 17:38:50

Kevés embernek van egyszerre jó érzéke a nyelvekhez és a fizikához , jó tanár nélkül nehéz ezeket elsajátítani .

ribizli_me · http://flock-snapshot.blogspot.com/ 2010.03.01. 19:26:02

legyszives tudnatok segiteni?
probalom hozzaadni az "ennyien olvastok most" widget-et a blogomhoz, bemasolom a "modul hozzaadasa" menupontba a html kodot amit a whos.amung.us-on ir de nem fogadja el, hol azt mondja hogy hibas, hol azt hogy nem megfelelo karakterek vannak benne.
lehet hogy csak en nem ertek hozza, es maskepp kell, ha hulyeseget irtam legyszi ne rohogjetek (nagyon) :p
elore is koszonom!

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.03.01. 20:13:58

Hová másoltad be? Oldaldobozok, HTML text típusú doboz? Abban a szöveghez?

ribizli_me · http://flock-snapshot.blogspot.com/ 2010.03.01. 21:00:54

@Gloria Mundi: elrendezes/oldalelemek/modul hozzaadasa/add hozza a sajatod
nem ide kellett volna?

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.03.01. 21:31:58

@ribizli_me: Most látom, h nem blog.hu-s vagy, az blogspot-rendszert nem ismerem. Passz ...

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.03.02. 10:57:09

Na, alakulunk :)
Még a végén hoppon marad karlovics és Otávia fut be Vikinél :))

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.03.02. 16:17:24

@Mákvirgács: Hát, az biztos, de kitörne a palotaforradalom ... Bár lehet, h a blog olvasottsága exponenciálisan megnövekedne. Pl ide gyűlnének a homofóbok. Bár a női melegséget sokkal jobban bírják össz-társadalmilag, mint a pasi változatot ...

Mákvirgács 2010.03.02. 17:40:32

@Gloria Mundi: Én is lázonganék:) Jobban bejön/ne (mivel a végét még nem ismerem a történetnek:) ) a Carlos-os változat ;)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.03.02. 19:12:36

@Mákvirgács: Egyelőre nem is tervezem a biszexualitás irányába átalakítani a sztorit :)

Mákvirgács 2010.03.02. 21:59:37

@21 hónap: :) Majd az interaktív könyv-változatban ;)
Elolvasva a fejezetet....jönnek az opciók:
Ha Viki pajkos mosollyal az arcán Carlosra kacsint lapozz a 387. oldalra...Ha inkább az asztal alatt Otávia combját simítja végig lapozz a 675. oldalra :D

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.03.03. 00:04:45

@Mákvirgács: nem, nem. Ha a második opció van, akkor ne tovább lapozz, hanem a 2.5 fejezet helyett rendeld meg a 2.7-et folytatásnak. Mivel a kettő ugyebár nem épül egymásra, hanem szétágazik a történet :)
Belegondolva: érdekes lenne egy történetet több szálon folytatni, és a T. Olvasó dönthetné el, hogy melyik verziót választja. És kiderülne, hogy statisztikailag melyik folytatás a nyerő. Ha kapok egy sorozatot, akkor ingyé' felajánlom az ötletet egy arra érdemes, vállalkozó szellemű, ideje bővében lévő írónak.

vén betyár 2010.03.03. 06:45:14

Érdekes ötletek.Abból kiindulva, hogy milyen érzékletesen van megírva a történet, átdereng, felsejlik, felcsillan, felragyog a személyesen átélt múlt, nem valószínű, ill. biztosan nem kerül sor erre a váltásra.Talán jóval korábban, a serdülőkor elején felmerülhetett /volna/ ilyesmi, de Viki most már nagyon erősen és visszavonhatatlanul csak a másik nemhez vonzódik.Csilla píthatatlanul.

Old Man 2010.03.03. 07:00:04

Igy is, eddig is nagyon valóságos, élettel teli és erotikus volt a történet.De ha tömegigény van rá, valóban be lehetne illeszteni egy sírva vigadós, alkoholos szexpartyt.Mindenki mindenkivel, csak a móka kedvéért, azután jöhet a komor másnapi, reggeli kijózanodás, bűnbánat, stb.

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2010.03.03. 07:25:27

@21 hónap: Aha, ezt üzleti vállalkozásként meg lehetne csinálni :) 1 ideig ingyenes lenne a regény, és 1 szálon futna, aztán már csak fizetővendégek folytathatnák az olvasást, még több zsozsóért személyre szabott végkifejletet írna az alkotó. :)

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2010.03.03. 07:26:31

@vén betyár: Hm, csak úgy elméletileg mi indokolja ezt a véleményedet? Hogy vki csak fiatalkorában fedezhet fel ilyen vonzalmakat magában?

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.03.03. 08:20:44

@Old Man: kevesen vannak, akik a túlzott alkoholizálást megbánják igazi bűnbánattal :))

Látom, azért a kis piszkos fantázia mindenkinél beindult. Fogjátok csak rám nyugodtan :P

vén betyár 2010.03.03. 08:38:35

@Carmesina: A különleges körülményektől /hadifogolytábor, börtön, zárda, kolostor, laktanya, kollégium, stb/ eltekintve általában az emberek többségénél a serdülőkor elején vagy akár már azt megelőzően /néha némi bizonytalankodás után/ kialakul a nemi vonzalom irányultsága.Később - a gyakorlat folyamán - rögzül.Kirívó esetben átfordulhat, megfordulhat, de nem ez a jellemző.Persze lehet rejtőzködő, elrejtett, titkolt vonzalom is, ami később tör felszínre, de az is kialakult már korábban, fiatalon vagy tán születéskor.

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2010.03.03. 09:06:18

@21 hónap: "Piszkos" fantázia ... :) Akkor jó, ha piszkos, mint Fred. De most nem a Higany ...
@vén betyár: Amit írsz, az azon a feltételezésen alapul, h vki vagy abszolút hetero, vagy abszolút homo ... A Kinsey-skála szerint viszont az emberek többsége kevert. Nála az 1-es a hetero, a 6-os a homo, és minden, ami közötte van, már nem kizárólagos irányultság. Ő maga is felnőtt korában fedezte fel, h van benne érdeklődés a saját neme iránt, ettől még továbbra is inkább hetero volt, Valahogy 2,5-3 közé tette magát, ha jól emlékszem :)

vén betyár 2010.03.03. 09:16:32

@Carmesina: Persze, hogy árnyaltabb a kép.A többségnél is inkább hetero az irányultság, még akkor is ha bizonyos fokig vonzódik a saját neméhez.De a felnőtté válás, neveltetés során legtöbbünknél oly erősen rögződnek az ezzel kapcsolatos tabuk, elvárások, hogy nehéz változtatni rajtuk.Gondoljunk csak arra, hogy pl. mennyien fantáziálnak csoportszexről, de a valóságban ki nem próbálnák, egyszerű szégyenérzet vagy akár erkölcsi megfontolások vagy gyávaság miatt sem.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.03.03. 10:07:13

@vén betyár: vagy ha továbbra is sablonokban gondolkodunk, akkor a férfiak a jól kondicionált homofóbia, a nők pedig a rögzült asszexualitás miatt.
Íme, az újabb labda. Tessék csapkodni :)

vén betyár 2010.03.03. 10:39:37

@21 hónap: Ne tessék engem hergelni, nem fogok csapkodni.Tán Devecseri Gábornál olvastam, hogy egy lakatlan szigeten összezárva egy vénséges vén csúf banyával és egy szép fiatal tizenéves fiúval ő biztosan a fiút választaná.Én is.Vagy a kecskéket, mint Robinson az igazi,eredeti történetben.
De könyörgöm, most átlagemberekről volt szó normál körülmények között.Lehet, hogy rosszul tudom, de talán mégis a heterok vannak többségben, az emberiség nagy szerencséjére.
És az emberiség nagy szerencséjére nem oly mértékű a nők rögzült aszexualitása sem, hogy veszélyeztetné a faj fennmaradását.
Igen, sablonos helyzetben engedtessék meg sablonosan gondolkozni.
Még jó, hogy nem kötelező.Szabadon választott.
De lehet, hogy csak egyszerű születési hiba miatt felel meg az emberek többségének a neme a társadalmi nemének.Alapvetően, a nevelés, társadalmi elvárások, szokások, erkölcs stb. meg csak rásegít, ráerősít.

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2010.03.03. 12:41:58

@vén betyár: @21 hónap: Számomra az érdekes, h mikor Viki ráállt a megcsalásra, elkurvulásról beszéltetek, nekem akkor úgy tűnt, h elég konzervatívan álltok hozzá, most meg kiderül, h mégse ...
Hirtelen már nem csak homoerotikáról, hanem csoportszexről is szó esik ... Nekem semmi kifogásom ellene, csak elgondolkodtató :)

vén betyár 2010.03.03. 13:04:11

@Carmesina: Nem akarunk újra a konzervativizmus és a sablonos gondolkodás hibájába esni.A csoportszex meg csak úgy került szóba, ha tömegigény lenne rá az olvasók részéről, mint választható opció.Sajnos nekem olyan konzervatív volt a neveltetésem, hogy amikor 2 nő ajánlotta fel ezt az opciót, akkor elegánsan kimentettem magam.Azóta már sajnálom...

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2010.03.03. 13:25:50

@vén betyár: Lehet, h meg kéne szavaztatni :P De azért ennyire nem vagyok nyitott a cselekmény átírása szempontjából, asszem. Meg Viki csak most kezdte a szexuális életét, nem lenne logikus, h visszafogott, gátlásos létére hirtelen 180 fokos fordulattal kicsapongó életet kezdjen élni. Még, ha fiú lenne, akár bele is férne ...
Ó, mik ki nem derülnek. Szóval felajánlották, és te elutasítottad ... Hihetetlen ...

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.03.03. 13:58:59

@Carmesina: remélem, nem esel abba a hibába, hogy a kommentekből messzemenő tanulságot vonsz le az alapvető beállítottságunkra vonatkozóan.
A kurvulás lelki. A csoportoshoz más kell. Az a hús szava. De nem is erről a részéről volt szó. Az Öreg fent már leírta.

Egyébként megsúgom: majdnem minden férfi visszautasítja, mert fél a kudarctól. Néha egy nőt is nagy feladat ellátni, hát még kettőt.

Ja, és még egy - ha már nekiálltam írni :)
A férfiak szokták az "igazi" kiszemeltnek elmondani a múltat, és nem érdeklődnek a nők iránt. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Nem mintha annyira érdekeltek volna bármikoris az elődök, de az aktuális férfiszereplőm mindig úgy érezte, hogy ezzel avatódok be az életébe. Vagy valami ilyesmi.

vén betyár 2010.03.03. 14:16:45

@21 hónap: Ezek nagyon jók, mármint a három gondolat három kis fejezetben.

ribizli_me · http://flock-snapshot.blogspot.com/ 2010.03.03. 15:27:02

huha! ha mar mindenki ilyen liberalis es demokratikus lett, akkor szavaznek en is: hogy legyen benne lany-lany kapcsolat es gruppen is, ossze kene hozni, be kene dobni Carlost a melyvizbe, Otavia es Viki koze :)) habar Viki amilyen gatlasos, csunyanak es sapadtnak erezne magat Otavia mellett ugyhogy lehet megsem lenne akcio.....

Mákvirgács 2010.03.03. 15:37:00

@Carmesina: Szerintem maradjunk az eredeti "mederben"...igy lesz jó:)
Az összes többi hozzászólás csak...hmmmm...pajkosság:D
(mikorleszmárholnapután?:))

Csuri / Bariildi 2010.03.03. 16:10:07

Mindenkinek: aszta, de belemelegedtetek :)))
A választható végű kimenetelt úgy tudom filmeknél már kísérletileg próbálgatták, de nem lett belőle elterjedt gyakorlat. Pedig szerintem jópofa ötlet, és be lehetne blogregényben is vezetni!
A (biszex / hármas típusú) pajzánkodások tényleg nem hiszem hogy nagyon közel állnának Vikihez, legalábbis ebben a jelenleg bemutatott állapotában (még...?).
Ami a pasikat illeti, akik megfutamodnak a két nő felkérésétől: hát, 21, szerintem ez nem ilyen nyilvánvaló ám! Vagy csak én vagyok jobb véleménnyel a pasikról, úgy általában???
Nekem inkább az jön le, hogy mind erről ábrándozik, szinte kivétel nélkül.
Olyat még nem is hallottam eddig, hogy két nő javaslatát egy ffi kerek-perec visszautasítsa, itt olvastam nagy megdöbbenéssel.... :)))
A regény szövegére visszatérve: nagyon érzékletesek a helyzetek / hangulatok leírása, erotikától mentesen is, bár persze a szexvonulata megadja azt a kis fűszert, ami nem baj, sőt!

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.03.03. 16:42:48

@Csuri / Bariildi: ez nem vélemény, hanem tapasztalat. Mindegyik álmodozik róla, de mikor ott tart, akkor jön a para. És nem mondhatnám, hogy egyébként baj lenne velük :)
Persze lehet, hogy csak rossz a statisztikai mintám. Nekem ilyenek jutottak.
A belemelegedés meg hát... mi vagyok én, Freud papagája? :)

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2010.03.03. 17:56:14

@Csuri / Bariildi: @21 hónap: Mindenki a saját mintavételéből dógozik, és ez vezethet nagyon más eredményekhez. Nyilván sokkal több pasi álmodozik erről, mint amennyi meg meri csinálni (vagy az ölébe pottyan a lehetőség hirtelen, anélkül, h megküzdene érte), de azért van olyan pasi, aki meglépi.
Jól elrugaszkodtunk a cselekménytől :P Az, h egy nő megnéz egy másikat, ennyire gyanús? Sztem elég gyakori, hátsó gondolatok nélkül is.

ribizli_me · http://flock-snapshot.blogspot.com/ 2010.03.03. 18:25:16

szerintem is. en neha tobbet bamulok egy nagyon not lanyt mint ferfit. na meg a nok amugyis sokkal jobban meregetik a konkurenciat meg hasonlitgatjak magukat hozzajuk.

ami az edes harmast illeti. tenyleg szinte minden pasi alma, de mivel nagyon ritka hogy valakinek az olebe csoppenjen, kevesen tesznek erte (na meg megkevesebbnek megy bele a parja....)

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2010.03.04. 11:19:28

@ribizli_me: Mondják is, h a nők egymásnak öltöznek, mert a pasik úgyse látják, h miben vannak. Azt érzékelik, h adott nő most jól néz ki vagy sem, de utána képtelenek lennének megmondani, mi volt rajta. (Kivéve persze, akinek ez a szakmája :)

vén betyár 2010.03.04. 11:52:08

@Carmesina: Az biztos, hogy "utána" képtelenek megmondani, hogy mi volt rajta.Kivéve a melltartót és a harisnya-csatokat, azokkal emlékezetesen elügyetlenkedtek.

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2010.03.04. 12:32:14

@vén betyár: Harisnyatartó? Hát az mostanság ritka ... Nekem még nem is volt olyanom :)

vén betyár 2010.03.04. 13:51:52

@Carmesina: Nekem sem, de küszködtem velük eleget.
Régi szép idők...
A harisnyanadrág biztos praktikusabb, de hogy ez milyen erotikus volt!

vén betyár 2010.03.04. 15:30:11

@Carmesina: Ez nagyon tetszik, ahogyan két generáció kitárgyalja az eltérő tapasztalatait a hüvelygolyótól a harisnyakötőig.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.03.04. 18:18:25

@vén betyár: micsoda fennkölt átvezetés a hüvelygolyóra :)
Neked mik a tapasztalataid? ;)

vén betyár 2010.03.04. 22:24:08

@21 hónap: Erről mást kéne kérdezni, én már szóltam /mármint erről: finom kakaószaga volt/.
Az én nagy bánatom, a bikiniről jut eszembe, hogy életemben nem láttam közelről tangát.
Igaz, azt viszont tudom, hogy hol szorít legjobban a forrónadrág.
Nagyon alulreprezentáltak a fiúk ebben a korosztályi tapasztalatcserében, de azért próbálom állni a sarat, ha már fölvettem a kesztyűt.

gallusz · http://szemezgetek.blog.hu/ 2013.05.28. 21:51:39

Elgondolkoztam a saját családomon. Ez régen fordult elő.
Lapozok.
süti beállítások módosítása