Tudta, hogy ez nem mehet tovább, előre tudta, de hiába próbált óvintézkedéseket tenni, és most megint egyedül maradt, legalább is így érezte, pedig még semmi nem volt biztos. Tény viszont, hogy az egyetlen ember, aki mindig mindenben mellette állt az utóbbi időben, és nem csak erkölcsi támogatást nyújtott a távolból, hanem konkrétat, ha kellett, cipekedett, ha kellett, szállást adott, ha kellett, kölcsönkért egy autót, ez az ember most haragudott rá. Ez az ember, ez a fiú, akit ő nem tud szeretni. Nem tud úgy szeretni, ahogy valóban megérdemelné, mert  szerelem nem érdem szerint ébred fel valaki iránt, bármennyire is remélték a régiek, hogy így van.

Annak ellenére hibásnak érezte magát, hogy valójában nem volt hibás: persze, elhatározhatná, hogy eztán jókislány lesz, és egyszerre csak egy férfival folytat erotikus kapcsolatot, de mégis, melyik lenne, ki lehetne az? Senki nem alkalmas erre a szerepre a négy ember közül, aki konkrétan szóba jöhetne.  (Vajon miért számítja ide még mindig azt a kettőt, akitől egy fél földrész választja el?) Lehet, hogy teljesen tiszta lappal kéne indulnia?

Képtelen lenne rá. Főleg most, hogy megérkezett az esküvői meghívó. Nem hitte volna, hogy Otávia tényleg meg fogja hívni, ezek szerint nem gyanakszik egyáltalán? Vagy abban bízik, hogy úgysem lesz pénze elutazni Portugáliába csak az esküvő miatt? Valóban nem állt igazán jól anyagilag, de annyit azért félre tudott tenni, hogy elmenjen, és úgy érezte, muszáj ott lennie, látnia kell, hogy Diogo összeköti az életét ezzel a nővel, talán akkor kigyógyul belőle, és nem marad meg benne a remény, hogy valaha ... Van úgy, hogy az ember végig se meri gondolni, amit kíván, mert már kívánni is megbocsájthatatlan bűnnek tűnik. Vagy csak mérhetetlen ostobaságnak?

Persze Diogo úgy sem lesz Otáviáé, ha a lány papucsférjet kreál belőle. Az otthoni papucs visszavedlik hódítóvá, amint kiteszi a lábát a házból. Ahogy Márton se bír kibújni a bőréből. Nem is próbál kibújni, így kerek az ő világa, így érzi benne jól magát. Amíg minden játékos játssza a maga szerepét, addig ez nagyszerűen működik.

De Viki miért olyan magányos mégis?

A bejegyzés trackback címe:

https://carmesina.blog.hu/api/trackback/id/tr653239700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mégsem én voltam? 2011.09.20. 06:45:49

Ha Viki elutazik Portugáliába, ott újra "érdekes" lesz, ha már Pesten nem is tolonganak érte a férfiak. Feltűnhet valaki új, aki mindenben megfelel...

(Miért gondolja úgy Viki, hogy Carlos még mindig potenciális jelölt?)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.09.20. 15:22:38

@Little.Bear: Neked két szerető párhuzamosan kevés? Milyen tolongást szeretnél? :-P
Nyilván abból gondolja, h Carlos még potenciális jelölt, ami Prágában történt :-) De lehet, h téved ...

mégsem én voltam? 2011.09.20. 21:33:07

@Gloria Mundi: Hát, Lisszabonban pár hónap alatt elég nagy zsongás volt Viki körül, nem emlékszel? :-))
Itt meg Pesten van két szeretője ugyan, de egyikbe sem szerelmes igazán. Carlossal is, Diogoval is elég viharos, kapcsolatot írtál le, ahol dúltak az érzelmek, úgy tűnik, szerinted a Viki típusú nők jobban bejönnek a mediterrán pasasoknak, mint a közép-európaiaknak...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.09.21. 21:08:34

@Little.Bear: Nem vonnék le ilyen messzemenő következtetéseket ...
süti beállítások módosítása