Nem jutott sok idő beszélgetésre, Márton rohant is tovább. Viki elfelejtette említeni neki, hogy milyen ajánlatot kapott a szomszéd asszonytól, pedig szerette volna kikérni a tanácsát. Nem baj, majd legközelebb.

Ült az íróasztala előtt, és gondolkodott. Lehet, hogy ez a lakáseladás nem is annyira rossz ötlet. Megszabadulhatna attól az érzéstől, hogy ellenőrzik. Ha olyan házba költözik, ahol nincs gang, és a lakók nem ismerik több generáció óta a családját, szabadabban lélegezhet. Úgy képzelte, a szülei mindaddig rajta fogják tartani a szemüket, amíg a régi házban marad, ráadásul még Péter is túl közel van, túl közel ahhoz, hogy Viki jóérzéssel hívjon fel magához bárkit is, akár most Mártont, akár a jövőben mást.

Az is sokat nyomott a latban, hogy a lakás annyira lepusztultnak nézett ki. Ha másikat venne, akkor feltétlenül egy jó állapotút választana, lehetőleg viszonylag új építésűt, még ha a város széléről kell is bejárnia. De persze nagyon valószínű, hogy arra nem lenne elég az a pénz, amit a lakásért kaphat. Meg se kérdezte a szomszéd nőtől, mennyit ajánlanának. Ha nagyon motiváltak, lehet, hogy többet is hajlandóak fizetni, mint amennyit a lakás valójában ér. Csak ügyesen kell majd viselkednie, ha valóban úgy dönt, hogy el akarja adni. Nem szabad, hogy lássák rajta, mennyire szívesen költözne máshová.

Később, vacsoraidőben Péter kopogott be. Csak úgy, hogy jelezze, megjött. Mivel bejelentette, hogy két napra elutazik, úgy érezte, jobb, ha szól, hogy megérkezett. Viki behívta enni, igaz, nem készített semmi különöset, de egy szelet vajaskenyérrel azért meg tudta kínálni. Csak arra nem számított, hogy Péter ki akarja majd használni az alkalmat, és mikor a fiú szokásos, rámenős módján fogdosni kezdte, majd a falnak szorította, Viki hevesen tiltakozott. Nem, ugyanaznap két különböző férfivel szeretkezni azért mégiscsak túlzás. Nem akarja, nem vágyik rá, miért nem tudja Péter felfogni, hogy a nem az ezúttal tényleg nem? Ahhoz nem volt mersze, hogy elárulja a tiltakozása valódi okát. Az meg szánalmasan hatott volna, ha fejfájásra hivatkozik, mint egy unatkozó, megcsömörlött feleség, aki folyamatosan kibúvókat keres.

Egyszerűen kijelentette, hogy nincs semmi kedve. A fiú nem hagyta magát eltántorítani.

- Ugyan már, hiszen érzem, hogy be vagy indulva. Nedves vagy, miért hülyítesz, hogy nincs kedved?

Nem erőszakosan mondta ezt, inkább játékos hangon, mint aki tudja, hogy a lány csak húzni akarja az időt, de a végén beadja majd a derekát. Mint más alkalmakkor is.

- Kérlek, Péter. Nem akarom. Sajnálom, de most nem.

A fiú odalépett az ágyhoz, végighúzta a kezét a lepedőn. Aztán a kezébe vett egy párnát és beleszagolt. Fintorogva dobta vissza az ágyra.

- Mondhattad volna. Így már nekem sincs kedvem.

Viki nem tudott mit válaszolni. Mentegetőzzön? De semmi olyat nem tett, ami miatt szégyenkeznie kéne, sose ígért Péternek hűséget, sem olyan ostoba dolgot, hogy a saját lakásában nem fogad majd más férfit rajta kívül. Egyébként vele még sose szeretkezett a nagyitól rámaradt lakásban, sőt, mióta beköltözött, Péternél se járt még ilyen célból.

- Nem tudom, miért, de azt hittem, a faszinak van kéglije az ilyesmire. Tényleg hülye vagyok.
- Sajnálom, ha ez ennyire zavar.
- Á, dehogy zavar. Miért zavarna?

Hangszíne azonban nyilvánvalóvá tette, hogy épp az ellenkezőjét gondolja annak, amit mond.

Viki továbbra se tudta, miképp terelhetné a beszélgetést más irányba. Vagy most mindenképp veszekedniük kell? De miről lehet ebben a helyzetben veszekedni?

- Na, megyek - jelentette ki végül Péter. - Reméltem, hogy legalább az estém klassz lesz. De nem sikerült. Ez van.

A lány nem tartóztatta. Utána azonban nagyon üresnek és vigasztalannak érezte a lakást. Gyorsan bekapcsolta a tévét, hogy más témára terelje a gondolatait. De bántotta Péter sértődöttsége. Egyértelműen bántotta.

A bejegyzés trackback címe:

https://carmesina.blog.hu/api/trackback/id/tr123228201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LittleBear 2011.09.15. 07:06:36

Miért marad meg hasonló szituációban egy pasas? Kényelem vagy az érzelmek?

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.09.19. 21:54:21

@LittleBear: Ameddig megmarad ...
Szemrehányást igazán nem tehet, ő is egyet értett a feltételekkel, de elviselni a valóságban azért más.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.09.24. 23:42:45

"Nem, ugyanaznap két különböző férfivel szeretkezni azért mégiscsak túlzás."

Már miért lenne túlzás?

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.09.25. 08:17:36

@tiboru: Mert szted teljesen oké? Ha hármasról van szó (bocs, LittleBear, h borzolom az idegeidet), az persze más, mint ha 2 különböző alkalomról ...

mégsem én voltam? 2011.09.25. 16:58:59

@Gloria Mundi: Dehát Viki is szeretkezett már egy nap két férfival. Ugye csak a "nap" definíciót kell "24 órán belül"-re változtatni, és akkor a prágai napokban teljesült ez a feltétel is...

(az idegeim mostanában többet kibírnak, bár én magam nem vagyok a többes szex híve, de ha másnak jó, lelke rajta :-)) )

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.09.26. 14:15:09

@Little.Bear: Ja, de Diogót visszautasítani azért nagyon más, mint Pétert ... :-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.09.27. 00:11:56

@Gloria Mundi:

Nem látok semmi botrányosat abban, ha egy nő egy napon belül két férfival szeretkezik, mint ahogy abban sem, ha egy férfi ugyanezt teszi két nővel.

Sőt, továbbmegyek és általánosítok, mert ma ilyen szabadelvű hangulatban vagyok: szerintem semmi probléma nincs azzal, ha egy felnőtt ember egy nap leforgása alatt több felnőtt emberrel szeretkezik, nemtől függetlenül.

Ami engem illet, azért fenntartom a jogot a partner(ek) nemének megválasztására :-)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.09.27. 09:49:33

@tiboru: Tényleg nagyon szabadelvű hangulatodban voltál :-)
Persze, mindenki magánügye, kivel, mikor és hogyan szeretkezik. Én inkább arra gondoltam, hogy rá tud-e igazán hangolódni az ember egy másik partnerre rövid idő alatt, vagy mindenképp zűrzavar lesz az agyában. Ha az egyik partnerrel nagyon intenzív az élmény, valószínűleg a másikkal már nem lesz annyira jó. De mit tudom én ... :-)

mégsem én voltam? 2011.09.27. 19:37:25

@Gloria Mundi: Akkor pont Carlost nem utasította vissza kedves regényhősnőd...
süti beállítások módosítása