A lány nem érzett különösebb bánatot vagy fájdalmat, bár ettől volt némi bűntudata. A nagymama rég nem olyan már, mint azelőtt, amikor igazán kötődött hozzá. Mostanra idegené vált, egyre jobban hasonlított a többi olyan öregemberhez, aki már nem is személyiségnek, hanem az öregség mementójának tűnik. Mintha azt üzennék mindenkinek: egyszer te is így fogsz tönkremenni. A nagyi szemmel látható leépülése bosszantotta és elszomorította Vikit, de már feladta a küzdelmet. Már a baleset előtt jóval feladta. És most az is átfutott rajta, hogy felelős a történtekért, noha ezt nyilván senki sem tudná rábizonyítani. De őt mégis zavarta: nem mondhatta volna, hogy tiszta a lelkiismerete.

- Tudom, hogy a rossz hír hozóját sose szeretik, de ezt most kénytelen voltam megtenni. Remélem, nem haragszol.
- Ugyan, hogy haragudnék? Nagyon hálás vagyok érte.
- Akkor is kijöttem volna eléd, ha nem történik baleset. Ugye, elhiszed?

Viki kicsit elnézett Péter arca mellett, valami távoli pontra szegezte a tekintetét, és le sem bírta venni onnan, úgy érezte, pihentetnie kell a szemét.

- Nem vártam, hogy kijöjj elém. De persze, elhiszem.
- Csak nem tulajdonítasz neki jelentőséget, ha jól értem.
- Hogyan?

Viki épp azon gondolkodott, hogy kénytelen lesz felhívni az anyját, és ehhez mennyire nincs kedve.

- Mindegy, tudom, hogy most más dolgod van.
- Fel kell hívnom a doktornőt.
- Melyiket?
- Anyámat. És semmi, de semmi kedvem hozzá. Tudod, hogy szakadt meg a kapcsolatunk.
- Mesélted.
- De a nagyi miatt muszáj vele beszélnem.
- Persze, nem ártana.

Mikor elindultak a belváros felé, Péter megkérdezte, milyen volt Prágában. Viki nem válaszolt, csak elmosolyodott.

- Ennyire jól sikerült? Szerelmesebb vagy ebbe a pasiba, mint valaha, ugye?
- Nem ilyen egyszerű ez. És egyébként sem hinnéd el, ha elmondanám.
- Miért ne hinném el?
- Mert abszurd. Nem is tudom. Olyan különös az egész.
- De nem akarod elmondani?
- Nem, azt hiszem, jobb, ha nem mondok semmit.

A bejegyzés trackback címe:

https://carmesina.blog.hu/api/trackback/id/tr762944786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LittleBear 2011.05.31. 20:25:14

Péter, a gáláns lovag...
Érdekelne, hogy egy ilyen kapcsolatban mi motivál egy férfit? Beleszeretett Vikibe, és türelmesen vár? Vagy csak el tudja választani a haverságot/barátságot a szextől?
Milyen egyszerű dolga lenne Vikinek, ha csak egy kicsit is vonzódna Péterhez! Hisz még lakása is van (bár az ő családjáról eddig még nem tudtunk meg túl sokat).

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2011.06.01. 08:52:51

@LittleBear: Többesélyes. A pasik, ha szerelmesek (itt nem derült még ki egyértelműen, Péter szerelmes-e), akkor elképesztő módon tudnak hinni abban, hogy a nő meggyőzhető. Sokkal inkább, mint egy nő, ha hasonló helyzetben van. Egy nem szerelmes pasit úgyis majdnem esélytelen dolog meggyőzni. (Bár láttam már ellenpéldát.) Minél inkább próbálod, annál messzebbre fut. De egy nőnek alapvetően hízeleg a rajongás, persze bizonyos határokon belül ...
A másik lehetőség, hogy Péternek is kényelmes ez a megoldás, legalább is ebből indult ki, de kezdi cseszni a csőrét, hogy Viki ennyire nem érez iránta semmit. Vagyis csak barátságot. Most vagy belehúz, hogy meghódítsa, és bebizonyítsa: mégis fog érezni iránta valamit, vagy egy ponton megunja, és akkor vége lesz. Hosszútávon a pasik se bírják a csak szexpartner-felállást.

LittleBear 2011.06.01. 18:31:02

@Carmesina: És mégis, szerinted hogy tudná meghódítani Vikit? Udvarol, odafigyel, megváltoztatja a szeretkezési stílusát? És Viki hogy tud ennyire érzelemmentesen létezni ebben a kapcsolatban?

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2011.06.01. 20:54:30

@LittleBear: Nem hiszem, hogy igazán meg tudná hódítani. Amíg Diogo ennyire leköti őt érzelmileg, addig nem. Csak egy olyan pasi lenne képes elterelni róla a figyelmét, akihez Viki zsigerileg vonzódik, és akit intellektuálisan csodál. Péternél nem ez a helyzet. Miért érzelemmentesen? Baráti érzelmei vannak. Ez már elegendő a jó szexhez.
süti beállítások módosítása