- Kicsit irigylem őket - szólalt meg Carlos ismét. - Úgy tűnik, tényleg egymáshoz valók. Otáviának nem kell ezzel se küszködnie. Diogo meg mindent megkap, amit csak akar.

Ahogy ezt mondta, Vikinek megint összeszorult a gyomra. Ez mindent tud, vagy, ha nem is tudja, de gyanítja, és elég egy rossz mozdulat, egy apró utalás, egy pillantás, máris bizonyosságot szerez. Borzasztó volt egyszerre rettegni ettől és titokban reménykedni benne, remélni, hogy ha semmi más, ez a tudás még megakadályozhatja, hogy Otávia és Diogo összeházasodjanak. De vajon mi erősebb Carlosban? A diszkréció, vagy a barátság, amelyet Otávia iránt érez? És, ha az érdekei felől közelítünk? Mi áll érdekében inkább? Hogy Diogo összeházasodjon a lánnyal, vagy hogy nem?

Viki úgy ült ott, mint aki meg van bűvölve: egyrészt menekült volna, nehogy hibázzon, másrészt tejesen felajzotta a játék, a kockázat, ugyanakkor az is ott motoszkált benne, hogy szeretne részleteket megtudni erről a házassági tervről, olyan részleteket, amelyeket Diogo nyilván nem akar megosztani vele, mert joggal tart attól, hogy ez bántaná őt ... És valóban, meglehet, hogy bántaná, de akkor miért kívánja mégis tudni?

- Te is meg szoktad kapni, amit akarsz - jelentette ki Viki Carlos előző megállapítására visszautalva.
- Átmenetileg talán. De aztán elveszítem.
- Legalább átmenetileg a tiéd lehet ... Talán, ha nem akarnád annyira, könnyebb volna megőrizned - csúszott ki Viki a száján.

Carlos vágott egy grimaszt.

- Ne haragudj - sietett Viki bocsánatot kérni -, nem akartalak kioktatni.
- Igazad van. Nem szeretek vele szembesülni, de így van. Ha valamit nagyon szeretnék, az kicsúszik a kezemből. Diogo meg semmit nem szeretne olyan nagyon. Ezért tapadnak rá a nők.

Többes számban? Miféle nők? Lehet, hogy Carlos rá gondol, de még az sem kizárt, hogy tud más nőkről is, ki tudja, Diogónak van-e szeretője odahaza. És Carlos erről honnan tudna? Vagy csak sejti? Vaktában lövöldöz? Vagy csak ennyire irigy a férfira, akinek látszólag több sikere van, mint neki?

Viki nem akart egy szót sem hallani más nőkről. Olyan egyszerű volt mostanáig Diogóval, talán, mert tudta, hogy Otávia még szűz, tehát igazából nem szeretkeznek. Persze, ez is öncsalás volt, hiszen pontosan tudta, hogy nem az aktus számít, és neki az is szeretkezés, ha nincs behatolás, de védekező
mechanizmusként azért működött ez a tudat. Carlos mondata azonban eszébe juttatta, hogy Diogo valakivel biztosan  szeretkezik, minden önmegtartóztatás nélkül is, mégpedig az igazi szeretőjével, aki rendszeresen látja, és aki az élete része. Hiszen ő nem az. Ő sose lehet az. Ő csak egy epizód, amilyen ezer másik is volt. Ez a gondolat most még jobban megviselte, mint az előző, mikor Carlos a születendő gyerekekről beszélt.

A bejegyzés trackback címe:

https://carmesina.blog.hu/api/trackback/id/tr442843549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Milenatortenetei · http://milenatortenetei.blog.hu/ 2011.04.22. 18:10:31

Szia, nagyon tetszik a regényed és a stílus ahogyan írsz. Esélyem sincs mindet elolvasni, de azért 3-4 fejezetet megpróbálok visszaolvasni és kíváncsian várom a folytatást.:-)

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2011.04.24. 12:31:03

@Milenatortenetei: Hát, azért így nehezen érthető, a szereplők régről jönnek ... És a végefelé kéne tartania, csak befejezni nehéz. Köszi, jólesik, hogy csatlakoztál.

Milenatortenetei · http://milenatortenetei.blog.hu/ 2011.04.24. 18:38:16

@Carmesina: Azért sikerült megértenem.:-) Igen, mindig a befejezés a legnehezebb, amikor el kell engedni a szereplőket.

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2011.04.25. 18:54:03

@Milenatortenetei: Ahogy mondod ... Nem szívesen engedem el őket, pedig már itt az ideje ...

gallusz · http://szemezgetek.blog.hu/ 2013.06.04. 13:28:16

Menekülj! Ne játssz! Fájni fog.

Szereplőt elengedni? Olyan mint egy szeretőtől megválni. Ezer kérdés és fél mondat marad az íróban.
süti beállítások módosítása