Viki mosolyogva oldalba bökte Pétert.

- Javíthatatlan vagy. Most is sajog mindenem, teljesen tönkre akarsz tenni?
- Tényleg sajog? Nagyon meggyötörtelek?
- Eléggé. Mindig olyan energiával veted bele magad a szeretkezésbe, mintha az életedről lenne szó. Előjön a karatés éned, és megállíthatatlan vagy.
- Már megint ez a mese. Soha nem karatéztam, még csak hasonló dolgot se műveltem. Dög lusta vagyok sportolni.
- Akkor előző életedben voltál feketeöves. Vagy nem tudom, mivel magyarázzam a trükkjeidet.
- Trükkjeimet ... Nincsenek trükkök, csak csinálom, ami jólesik. Meg amiről úgy hiszem, hogy a csajnak is jólesik. Az általa kiadott élvezkedő hangokból ítélve.
- Csak arra szeretnélek rávenni, hogy néha lassíts, próbáld ki, milyen tud lenni a szex, ha nem küzdősport.
- Szóval nem élvezed velem?
- Nem ezt mondtam. Nagyon élvezem veled, de még jobban élvezném, ha másképp is csinálnánk.

Péter megint bosszús volt. Nem első alkalommal beszéltek erről. Viki mindig megfogadta, hogy hagyja a fenébe, mert úgyis hiába, a fiú stílusán nem tud változtatni, vagy ő nem elég erős egyéniség hozzá, vagy Péter képtelen arra, hogy ne személye elleni támadást lásson a jóindulatú javaslatban. Másrészről Vikinek nagyon hiányzott a Diogo-féle ringatós, gyengéd, lassú szeretkezési stílus, és szerette volna, ha Péter legalább egyszer kipróbálja, milyen jó tud az lenni, mennyire más érzés, mi mindent megtapasztalhatnának általa, amit az ő módszerével képtelenség. De a megszokás, a saját stílus iránti elkötelezettség erősebb volt.

- Nézd, Viki, én ilyen vagyok. Én így csinálom. Sose volt rá panasz, láthatólag és hallhatólag te is élvezed, ne akarj megváltoztatni, jó?

A lány megvonta a vállát.

- Hagyjuk, igazad van. Nem hozom szóba többé.

Nem volt már olyan a hangulat, hogy együtt feküdjenek vissza. Viki kiment a mosdóba, belenézett a tükörbe. A nyári barnaság már a múlté, ismét sápadt volt, mint télen lenni szokott, a haja kócos. Kinyújtotta a nyelvét a saját tükörképére. 

- Bolond vagy, Viktória - mondta halkan. - Péter nem a pasid, érted? És a kedvedért semmit nem fog megváltoztatni.

Ráült a WC-fedőre, és ismét kinyitotta a levelet. Hallotta, hogy Péter elcsoszog odakint az ajtó mellett, feltehetőleg a hálószoba irányában.

A levélben az a rész következett, ahol Diogo hosszasan győzködi arról, hogy mindenképp vegye meg a nagyi önkormányzat által megvételre kínált lakását. Nagyon kedvező feltételekkel kínálták a lakást a becsült piaci ár 5%-áért, és mivel Viki tizennégy éves kora óta állandó lakosként oda volt bejelentve, elővételi joggal rendelkezett. A nagymama is támogatta az ötletet, de neki magának nem volt pénze, és arról szó sem lehetett, hogy a lány a szüleitől kérjen kölcsön.

Egyébiránt a nagymamát azóta erdélyi asszonyok gondozták odahaza, akikkel újra és újra problémák adódtak, és a nagyi ilyenkor nem a lányát, hanem az unokáját hívta, mert félt attól, hogy a doktornő idősek otthonába dugja, ha arra a következtetésre jut, hogy az otthoni gondozás nem működik megfelelő módon. A nagyi persze tudott Péterről, és olykor kérdezgette, hogy mi van az udvarlóval, Vikinek meg kicsit kínos volt, hogy nem képes kellőképp elmagyarázni, szó sincs udvarlásról, és a fiúnak más a hivatalos barátnője.

Ami tehát a lakásvásárlást illeti, bármily alacsony összegről is volt szó, Viki számára elérhetetlennek tűnt. Diogo pedig felajánlotta, hogy kölcsönadja a pénzt. Számára ez nem tétel, Vikinek pedig rendkívül fontos lenne, hiszen ez azt jelentené, hogy saját lakásra tehet szert, tehát magától értetődő, hogy felajánlja az összeget.

"Kérlek, ne habozz, ne problémázz, csak fogadd el vita nélkül. Be fogom rajtad hajtani, ne félj. De senkinek nem kell tudnia róla, ez csupán kettőnk ügye, Otáviának sem kötöm az orrára. Most még megtehetem, nem vagyunk közös kasszán, nem is tartozom neki elszámolással. Nos?"

Viki összerezzent, mert hirtelen tölteni kezdett a WC-tartály. Az addigi nagy csöndben ez  a váratlan lárma igen hangosnak tűnt.

Nagyon jólesett neki Diogo ajánlata, de nem volt benne biztos, hogy elfogadhatja-e. Talán mégis Juli nénitől, illetve István bácsitól kellene kölcsönkérnie. Biztos nem tagadnák meg tőle ezt a szívességet, és ők mégiscsak a családhoz tartoznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://carmesina.blog.hu/api/trackback/id/tr442591914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vén betyár 2011.01.18. 10:00:11

Atyai, baráti segítség egy józanul gondolkozó, gondoskodó baráttól.

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2011.01.18. 10:15:38

@vén betyár: Nagyon bejön neked ez a Diogo, látom :)
A többiek meg már nem is kommentelnek ...

vén betyár 2011.01.18. 10:53:54

@Carmesina: Ritka ember, talpig férfi - minden szempontból, de okos és érző ember is.

Osvaldo Cavandoli 2011.01.18. 12:09:37

Itt vagyok ám, meg olvasom is a blogot! :-)
Csak talán mostanában nem volt túl sok konspirációs teóriákra alkalmat adó esemény. Vagy egyszerűen csak lusta voltam hozzászólni.

Ahogy Viki történeteit végignézem, azt kell, hogy mondjam, hogy a szex központi szerepet játszik az életében. olyan neki, mint a mindennapi kenyér. Hiába no, Maslow piramisának bizony a legalsó szintjén van.
Eddig valóban Diogo volt az, aki leginkább ki tudta elégíteni Vikit. Vajon egy jövőbeni Diogóval eltöltött időszak után nem vágyik-e majd újra az intenzívebb Péter féle szexre? Jön-e még egy harmadik stílus-e az életében, mondjuk a latintanár személyében, aki mondjuk ötvözi Péter és Diogó tulajdonságait?

Egyszóval érdemes lesz még olvasnunk.

Osvaldo Cavandoli 2011.01.18. 12:10:59

@Osvaldo Cavandoli: egy "mondjuk"-kal több lett. legyen a második helyett: "például"

vén betyár 2011.01.18. 14:07:05

Önmagában is elég érdekes és szórakoztató Viki története, de én még meg is fejelem egy kicsit.
1.Mindig összevetem azzal, hogy az adott időpontban velem mi történt.
2. Azzal is, hogy amikor annyi idős voltam, mint a kislány, akkor éppen hol voltam és mit tettem?
Jó játék.:)

gabor4x 2011.01.18. 14:31:06

@Osvaldo Cavandoli: A szex alighanem mindenkinél központi szerepet játszik, ha beszél róla, ha nem. Más kérdés, hogy itt a regényben pláne központi szerepet kap az író szándéka szerint, valszeg a mi kedvünkért. :)

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2011.01.18. 14:58:35

No, a pasigárda megszólalt :) Csak egy kicsit panaszkodnom kellett ...

@Osvaldo Cavandoli: Pedig van ám itt rejtvény, vagyis utalás, amit nem vett észre senki. Legalább is nem jelezte. A 80. fejezet első mondatai ...
Kérdés, h a Diogo-féle és a Péter-féle stílus egy személyben megtalálható-e, vagy alapvetően ellentmond egymásnak. Nincs minden pasinak sajátos stílusa? Persze ezt pont a ffiak nem tudják, hiszen csak a magukét ismerik (kevés kivétellel). Egyébként érdekelne a véleményetek arról, hogy mit tudnátok kezdeni a szeretkezési stílusotokat ért kritikával, de ez még így, nicknéven át is túl kényes kérdés.

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2011.01.18. 15:01:35

@vén betyár: Ez tényleg jó játék lehet :)

@gabor4x: Ha nem is mindenkinél, azért az emberek nagy részénél talán igen. Egy huszonéves esetében meg természetes, h fontos szerepet játszik.

vén betyár 2011.01.18. 15:10:23

@Carmesina: Mindig nehezen viseltem a kritikát...:)
Amúgy meg minden jó szándékú pajkos kezdeményezést szívesen vettem, nagyon tanulékony voltam, vevő minden újdonságra csinos csintalan barátnőimtől.Én is inkább dicsértem, mint kritizáltam...:)

Buga_Jakab 2011.01.18. 21:33:17

@Carmesina: Igaza van Vén betyárnak, a kritikát nehezen viseli az emberfia. De ha valami új jön elő, ami akár csak annál a lánynál új, akkor miért ne.

+ Üdv minden Viki-barátnak

Buga_Jakab 2011.01.18. 21:45:57

@Carmesina: Egyébként Viki is jobban tette volna, ha alkalomadtán fülébe lihegi Péternek, hogy milyen jó dinamikus.
De így reggel ... hiába van igaza, hogy "néha lassíts, próbáld ki", ez most Péter számára sima kritika. Hiszen láthatóan meg van magával elégedve, hogy ilyen jól "megdöngeti" a csajokat.

Persze Péter lehetne nyitottabb, nem is áll jól neki ez az önelégült óvodás szerep.
Vikinek azt tanácsolnám, ne tekintse reménytelennek az ügyet azzal, hogy még csak nem is barátnője Péternek. A fent említett belelihegés után próbálkozhatna azzal, hogy most kedve volna más stílusban is.
Persze, hogy ezzel sikeres volna ez, azt a sors (és annak írója) dönti el. :)

Mézes Tenyér 2011.01.18. 21:55:23

@Carmesina: "Viktória korán ébredt, odakint még egészen sötét volt. Először azt se tudta, milyen nap lehet.... Aztán eszébe jutott: 1994 van, november és szombat reggel. Viktória egyedül feküdt az ágyban, pedig előző este még másképp tervezte. ..."
Ez-e?
Üdv

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2011.01.19. 11:02:38

@Mézes Tenyér: Az, persze. És, h ezzel mire akartam utalni?

@vén betyár: El tudom rólad képzelni ... Vannak pasik, akiket érdekel a partnerük elképzelése, és időt is hagynak rá. Vannak olyanok is, akik viszont egy szeretkezés közben még csak esélyt sem adnak rá, h vmi más történjen, mint amit ők elképzeltek. Persze meglehet, h egy Vikinél erőszakosabb, talpraesettebb nő több sikerrel jár akár ilyen esetben is. De ő még a formálódás kezdetén van, és finoman próbálkozik ... Hát, nem sok sikerrel. És nyilván nem először.

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2011.01.19. 11:12:52

@Buga_Jakab: Üdv a Viki-barátok klubjában ... Asszem, a teljes stílusváltás azért más, mint a "próbáljuk ki még ilyen pózban is"-féle ötlet. Az utóbbira vevők a pasik.

Egyébként sztem olykor nőkre is igaz, h nem akarnak változtatni. Ezért tartom abszurdnak a nem működő házasságukra panaszkodó (általában) nőknek adott pszichológusi tanácsokat (l. női magazinok megfelelő rovata). Beszéljék meg, próbálkozzanak ezzel meg azzal. Tegye fel a kezét, akinek ettől baromi jó lett a szexuális élete!

vén betyár 2011.01.19. 11:28:41

@Carmesina: "Jó szóval oktasd, játszani is engedd...!:) és véletlenül se kérdezd utána, hogy "jó volt?".Hátha megmondja!:)

gallusz · http://szemezgetek.blog.hu/ 2013.06.03. 12:06:33

A változtatás javaslatát mindig szívesen veszem. A kritika egészen más. Ám mindig két ember közös alakítása a szex!
süti beállítások módosítása