Diogo tartotta a szavát, meggyőzte Nunes mérnököt, hogy fizessen előleget Vikinek, így nem kellett üres kézzel hazautaznia. Úgy egyeztek meg, hogy a fennmaradó összeget majd átutalják a cég budapesti devizaszámlájára, és Viki tőlük kapja meg, már forintban, az éppen aktuális árfolyamon. Erre talán a munka befejezése után három vagy négy héttel fog sor kerülni. Diogo előre figyelmeztette Vikit, hogy a kifizetés akár több hetet is késhet, nem árt a pesti kollégákat zaklatni miatta, de persze, ha Viki közvetlen nyomást szeretne gyakorolni a pénzügyi osztályra, neki, Diogónak szóljon.

A lányt a pénz érdekelte a legkevésbé. Ha csak belegondolt, hogy valószínűleg nem látja többé Diogót, elfutotta a szemét a könny. Már jó előre hiányzott neki, és a lehető legsötétebben látta az otthoni jövőjét. Tartott attól, ahogy a szülei bánnak majd vele, nem voltak illúziói afelől, hogy nem sokat változtak, mióta megszakította velük a kapcsolatot. Nagyon nehéz lesz úgy viselkedni előttük, ahogy önálló életében, főként az utóbbi fél évben megszokta. Érezte, hogy még nincsen kész újabb konfrontációkra. Még nem szilárdult meg az önbizalma, sőt, Diogo eltűnésével, az életéből való kilépésével (pedig nem a férfi, hanem Viki lépett ki a közös térből) óhatatlanul visszaesik majd valami korábbi fázisba. Ki jöhet Diogo után? Ki lesz elég vonzó, elég okos, elég varázslatos ahhoz, hogy elfeledtesse vele ezt az embert? Elképzelni se tudta.

Újra és újra eszébe jutott Carlos. Úgy tekintett rá, mint valami mentsvárra. Ha minden kötél szakad, ott lesz Carlos. De tényleg így van-e? Ott lesz? Meddig hajlandó várni? Csak, mert most még odavan Vikiért, holnap talán már emlékezni se nagyon fog rá. Nincsenek örökké epekedő szerelmes lovagok, már ez a kép is émelyítette, mert hazug volt és nevetséges. Carlos nem mentsvár, hanem lehetőség. De sajnos csak második opció. És a kérdést úgy is fel lehet tenni, hogy vajon erkölcsös dolog-e valakit csak azért választani, mert a nála kívánatosabb nem lehet a miénk. Vagy legyen ez az erkölcs baja?

Az utolsó napon bevitte a céghez a csomagjait, kijelentkezett a hotelből. Valószínű volt, hogy úgysem tudna már aludni, mert rengeteget kellett még nyomtatniuk, és az éjszakába nyúlhat a munka. A fontosabb papírokon nem lehetett elírás, úgyhogy nyomtatásban kénytelen volt újraolvasni az egészet. Diogo is ott munkálkodott egész nap, mikor délután hat óra tájban a saját irodájuk nyomtatója teljesen megkergült, és hatalmas betűket festett a lapokra, kénytelenek voltak egy másik helyiségbe menni, másik nyomtatót keresni. Viki aztán nem értette, hogy miért nem eleve abban a nagy irodában próbálkoztak, ugyanis a lézer nyomtatók legalább négyszer olyan gyorsan dolgoztak, mint az ő elavult, nehézkes tintasugarasuk.

Az ellenőrzésnél persze felfedezett pár elírást, azokat a gépben ki kellett javítani, az egész iroda kavargott, Viki egyre fáradtabb lett, de nagyon izgatta is, hogy ilyen fontos folyamatnak lehet a részese, élvezte a társaságot, valamennyire minden férfi udvarolt neki, ki vehemensebben, ki visszafogottabban. Mosolygott, viccelődött velük. Jó lenne így élni, gondolta. Szeretek férfiak között dolgozni. Ezt kéne mindig csinálnom.

Vacsorára Diogo pizzát hozatott, a nyomtatók surrogása közepette majszolták az ételt, itták az üdítőt, aztán csak vártak, hogy a gépek befejezzék a feladatot. Volt, aki lefűzte a papírokat, kötetbe rendezte és becsomagolta, jó kis rakomány lett a több hetes munka végeredménye. Valóban éjjel lett, mire elkészültek. Csak akkor mutatták be Vikinek azt a futárt, aki az útitársa lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://carmesina.blog.hu/api/trackback/id/tr602382413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gallusz · http://szemezgetek.blog.hu/ 2013.06.02. 19:26:47

Jajj Viki ha ebbe is rögtön szerelmes leszel, nemet váltok!
süti beállítások módosítása