Itt az ideje, hogy kijózanodj, gondolta a lány a szobájába menet. Diogo játszik. Nevetségessé teszed magad azzal, hogy úgy táncolsz, ahogy ő fütyül. Semmi értelme ebbe belemenni. Nyilván Otáviának akarja megmutatni, hogy van kivel szórakoznia, ha épp úgy tartja kedve. És, ha belemész, könnyen lehet, hogy a híre eljut Carlosig. Tán épp ez Diogo célja. Hogy bemosson egyet Carlosnak. Te meg itt felkínálod magad. Nagyszerű. Ügyes.


Mégis, mi lenne, ha nem venné fel a telefont másnap délelőtt? Vagy azt hazudná, hogy fáj a feje? Hogy nincs kedve kirándulni, vagy bármi mást tenni, amit a férfi kitalál? Hősies önmegtagadása jutalmául ott lenne neki a nagy semmi. Egy gyötrelmes hétvége, amelyen még sétálni se lenne képes elmenni, attól való félelmében, hogy belebotlik a grafikusba. Bárcsak legalább abban lenne biztos, hogy Carlosnál van még esélye. Hátha São beszélt vele azóta.

A szobából megpróbálta felhívni a barátnőjét. De nem találta se odahaza, se az ifjúsági szálláson. Biztos elment szórakozni. Végül is péntek este miért ülne otthon? Talán végre szakított Márióval, és Josuéval élvezkedik. Ez sincs kizárva. Ha viszont Josuéval van, akkor a kollégiumban is megpróbálhatná.

A kollégiumot is felhívta hát. Josué nem volt a szobájában. Akkor eszébe jutott, hogy közvetlenül Carlos után érdeklődjék. A gyomra összeszorult, rettegett, hogy a fiú ott lesz, és felveszi a telefont. De hamar kiderült, hogy Carlos hazament Torresbe. Így bezárult a kör.

Diogo telefonja ébresztette. Kap egy órát, hogy elkészüljön, megreggelizzen, és már indulnak is. Vikinek eszébe se jutott vitatkozni, pedig úgy érezte, több időre lenne szüksége. Diogo személyiségében azonban volt valami parancsoló, aminek nem tudott ellenállni. Jólesett engedelmeskednie, jólesett tudnia, hogy valaki vezeti. Nem neki kell gondolkodnia a következő lépésen. Sőt, az azt követőn sem. Ebben volt valami nagyon megnyugtató.

Ponte de Limába mentek, de szinte mindegy volt, hová. Viki csak élvezte az utazást, a szabadságot, Diogo magyarázatait, az udvarlását. Nappali fényben, józanul nem volt olyan  kábult, olyan kiszolgáltatott. Ebédnél nagyot vitatkozott a férfival. Élvezte, hogy legyőzheti az érveivel. Ugyanakkor kicsit tartott attól, hogy megbántja a tudálékosságával. De Diogo mosolya elismerő volt, nem gúnyos, vagy bosszús.


- Tetszik nekem, hogy ilyen okos vagy – mondta.
- Nem idegesít?
- Nem. Inkább szórakoztat. Sok buta nővel találkoztam már életemben ahhoz, hogy tudjam értékelni az intelligenciát.
- Azért volt elég okos is köztük, gondolom.
- A nőim között?

A férfi kamaszosan mosolygott. Egy kellemesen árnyas teraszon ültek, amelyről a Lima folyóra lehetett látni.

- Mondjuk, a nőid között. Bár nem tudom, mi az, hogy a nőid. Kit tekintesz a nődnek?
- Szóval definiáljam? Tágabb értelemben mindenkit annak tekinthetünk, akivel lefeküdtem.
- A feleségedet is? – csúszott ki Viki száján, de mindjárt meg is bánta. Lehet, hogy az ex-feleség fájó pont.
- Ő azért több volt annál. De a kapcsolatunk egy bizonyos szakaszában valóban csak a nőm volt. Így helytálló. Butának semmiképp nem mondanám. Azért kell egy minimális szellemi színvonal ahhoz, hogy egy nő érdekelni tudjon.
- Mennyire minimális?
- Nem nagyon minimális. Bár beismerem, hogy voltak csalódásaim ezen a téren. A nők könnyebben alkalmazkodnak egy az övékétől eltérő társadalmi környezethez, és még némi műveltséget is képesek színlelni. Ez a férfiaknak sokkal nehezebben megy.

- Azt hiszem, sok férfi egyenesen büszke arra, hogy bunkó. Vagy iskolázatlan.
- A két dolog nem ugyanaz.
- Persze, hogy nem.
- Lehet valaki iskolázatlan, és rendkívül intelligens. Az én szakmámban elég gyakori jelenség. Vannak olyan építésvezetők, akiknek a technikai érzéke bámulatra méltó. De semmi máshoz nem tudnak hozzászólni. Te biztos bunkóknak tartanád őket.
- Lehet, hogy igazságtalan dolog a részemről.
- Az. De nem baj. Néha lehetsz egy kicsit igazságtalan.
- Köszönöm, hogy megengeded – gúnyolódott Viki. Örült, hogy nem érzi magát annyira kiszolgáltatottnak, szinte legszívesebben hálálkodott volna Diogónak emiatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://carmesina.blog.hu/api/trackback/id/tr942125963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rita24 2010.07.19. 13:27:33

Sziasztok kedves Carmensina olvasók! Az esküvői nyereményjátékban, amin résztveszünk töröltek minden eddigi szavazatot, és ma 14 órakor újra indul a szavazás minden pár számára. Kérjük, hogy továbbra is szavazzatok ránk aug. 1. éjfélig minden nap! Köszönjük szépen! Ria és Lajcsi
www.eskuvonklesz.hu/szavazas/osszeadtuk_hogy_osszeadjunk

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.07.20. 13:58:02

technikai érzéke => műszaki, mint ahogy azt már megbeszéltük ;)

gallusz · http://szemezgetek.blog.hu/ 2013.05.31. 16:18:11

Húzd meg, ereszd meg. Játék és erő próba.
süti beállítások módosítása