Carlos a nagyi mellett állva csak forgatta a szemét. Nagyon ideges volt, noha a nagymamában semmi fenyegetőt nem lehetett felfedezni. Vikinek eszébe jutott az elhasznált óvszer, vajon Carlos csak úgy szemétbe dobta-e, vagy becsomagolta valamibe. Akármibe fogadott volna, hogy Dona Martina egy szót sem hitt a sátras meséből, pontosan tudta, hogy az unokája együtt aludt a külföldi lánnyal, és nem csak aludt. Szült néhány gyereket ahhoz, hogy ne legyen teljesen naiv. Ha pedig tudja, de csak kerülgeti a forró kását, nyilván nem akar botrányt csinálni, főleg vénkisasszony lánya miatt, aki biztos sokkal ártatlanabb.

– Elnézést, elmegyek a mosdóba – jelentette be Viki, mert annyira nem hagyta nyugodni az óvszer. A fürdőszobai szemetesben kellett lennie.
– Menjél csak, kislányom.

Carlos kérdő pillantására nem tudott mit válaszolni a tekintetével, csak alig észrevehetően megrázta a fejét.

Bezárkózott a fürdőszobába, és gyorsan elvégezte a pisilést. Elsősorban az szomorította el, hogy a nagymama és néni hazaérkezése megfosztotta az éjjeli szeretkezésektől, és fogalma sem volt, mikor lesz hasonlóban része. Valósággal függővé vált, annyira kívánta Carlost, és olyan biztosra vette, hogy még többször magában érezheti, mielőtt visszatérnének Lisszabonba. Sírni tudott volna a csalódottságtól. Belenézett a szemetesbe, billenthető fedelű szemetesláda volt, tehát egyből nem látszott a tartalma. Levette a fedelet. Igen, itt pompázott az óvszer szép narancssárgán. Vajon az öreglányok rájöttek volna, mi a fene lapul a szemétben, vagy elsiklanak a dolog fölött? Kihalászta a gumit, és WC-papírba tekerte. Aztán úgy helyezte vissza, hogy ne legfölül legyen. Kezet mosott, lehúzta a WC-t, és visszament a konyhába.

A nagyi már szervírozta a levest. Valami miatt azt gondolta, hogy a vacsorának is meg kell adni a módját. Carlos dobolt az ujjaival az asztalon és várta, hogy Viki is leüljön.

– Nagyi? Maga nem eszik velünk?
– Ahogy már mondtad, kisfiam, mi túlvagyunk a vacsorán. Úgyhogy itt is hagylak benneteket, mert kezdődik a kedvenc sorozatom.

Carlos tekintetével kísérte az öregasszony alakját, ahogy eltűnt az ajtó mögött, aztán megszorította Viki kezét.

– Annyira sajnálom!
– Az óvszer miatt ne aggódj, eltüntettem.
A fiú fojtottan nevetett.
– Úristen, eszembe se jutott volna! Te milyen gyakorlatias vagy!
– Te vagy az első, aki ilyet mond rám.
– Nem hiszem. De tényleg, rohadtul sajnálom, hogy így alakult. A sátrat abban a pillanatban rögtönöztem, de valamit ki kellett találnom.
– És tényleg van sátrad?
– Persze, a pincében.
– A camping nyitva?
– Még nincs, de majd bemászunk.
– Carlos, megőrültél? Nem veszélyes ez?
– Miért lenne veszélyes? Csak az bosszant piszokul, hogy nem alhatok ott veled.
– Hát még engem. De szerencse, hogy nem éppen szeretkeztünk, mikor megjöttek! Ha csak belegondolok, kiráz a hideg!
– Szerencse a szerencsétlenségben.
– Szia, Carlos!

A bejegyzés trackback címe:

https://carmesina.blog.hu/api/trackback/id/tr671782531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ribizli_me · http://flock-snapshot.blogspot.com/ 2010.03.11. 11:27:58

ciki... :))
ami a nagyit illeti, szerintem is egyertelmu hogy tudja mi a helyzet, de soha nem tenne szova, vagy jelezne hogy atlat a satras mesen. olyan nagyitipusnak tunik aki konzervativ, erkolcsos, de ha a kedven unokaja szobajabol athallszik az agyrecseges, fennebb huzza a tv-t. es biztos hogy szimpatikus neki Viki es orul hogy Carlos talalt valakit.

vén betyár 2010.03.11. 12:03:54

"Csak az bosszant piszokul, hogy nem alhatok ott veled."Miért nem?Kicsi a sátor?A Nagyi miatt?Nem fér a fejembe, hogy gondolhat, hogy mondhat ilyet, hát már elég nagyfiú, nem?
És én még arra gondoltam, amire ribizli, hogy háthe megengedik, meghívják, hogy aludjon ott Viki is.Tényleg nagyon gyakorlatias, de mindig is ilyen volt./Csak arra nem gondolt, hogy amit hozott magával, gondosan, és gondosan WC papírba csomagolta, annak gyümölcsszaga van.De talán nem érződik becsomagolva, hacsak már nem vették észre...

vén betyár 2010.03.11. 12:24:19

@vén betyár: Persze, hát értem én, éppen a látszat miatt, éppen Viki miatt.
Persze, odakiséri, el is altatja talán, de mégsem maradhat ott egész éjjelre.Most mit mondjak, nincsen rózsa tövis nélkül?
Nehéz ügy, szomorú eset.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.03.11. 14:27:31

@vén betyár: Azért nem annyira vészes :) De ilyenkor nagyon bosszantó tud lenni. Majd meglátjuk, ki alszik sátorban :)
A gyümölcsszag alapján senki nem gondolna óvszerre, főleg nem ezen 2 hölgyemény nem.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.03.12. 14:51:46

Na tessék, nem vagyok én hülye. Na de narancssárga?! Könyörgöm, mit játszott, fénykardosat? :))

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.03.12. 15:47:00

@21 hónap: Jobb lenne a piros? :) Nem ő választotta, mentségére legyen mondva, hanem Viki :)

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.03.12. 16:12:46

@Gloria Mundi: hm. Fura választás egy konzervatív lánytól :)
Bár mentségemre legyen mondva, tizenpár éve hiába öklendezett mindenki a "kávés" ízesítés-szagosítástól, kizárólag azt lehetett kapni a kolival szembeni boltban, míg csak fel nem éltük a készletüket ;)

gallusz · http://szemezgetek.blog.hu/ 2013.05.28. 22:54:51

Most akkor ki hol alszik? Kíváncsi vagyok.
süti beállítások módosítása