Viktóriának csak később jutott eszébe, hogy Carlosnak nincs is meg az ő száma. Mário kirakta-e már vajon a hirdetéseket a kollégiumban? Mindenképp meg kell kérdeznie São-tól. Amikor visszatért a mosdókhoz, látta, hogy António nagyon türelmetlen, valakitől épp cigit tarhált, mert a saját doboza már kiürült. A lány észrevétlenül a háta mögé került, úgy tett, mintha akkor jönne ki a mosdóból.

– Vick, mi a fene ütött beléd? Egy fél órája várok rád. Ma már másodszor tűnsz el.
– Nem érzem jól magam – hazudta a lány. – Menjünk haza!
– Én még ilyen szeszélyes csajt nem láttam. Az előbb még vadul táncoltál, most nem érzed jól magad. És mit tudom én, hol jártál egész délután!
– Sétáltam.
– Persze, sétáltál. Hívjunk egy taxit?
– Nem, menjünk csak gyalog.
– De ha rosszul vagy ...
– A séta majd jót tesz.

A férfi feladta. Valószínűleg úgy gondolta, hogy Viki viselkedése tipikusan női, logikátlan és érthetetlen attitűd. A lány valahol még igazat is adott neki. Ha az embernek csak az információk töredéke áll rendelkezésére, nem magyarázhat meg ilyen hirtelen hangulatváltozásokat.

Némán gyalogoltak lefelé, Viki szinte elfelejtette, kivel van, annyira betöltötte az élmény, Carlos néhány perccel korábbi közelsége, az ajka érintése, egy újabb elmaradt csók. Belesajdult a teste, ha arra gondolt, milyen lehetett volna, ha az a csók megvalósul. Vagy éppen a megvalósulás elmaradása tette annyira fájdalmassá és gyönyörűvé az egészet? Igent mondott neki, mert képtelen volt nemet mondani. De hogy miként jutnak el addig a pillanatig, a szeretkezésig, még nem tudta.

Nem is annyira a fizikai feltételek miatt, helyet, időt, módot találni egyszerűbbnek tűnt, mint lelkileg felkészülni a csalásra. Viki úgy gondolta, Carlosnak ezt a gátat ugyanolyan nehéz lesz áttörnie, mint neki magának. Nem is volt biztos benne, hogy képes rá. Nem, mintha egy pillanatig is visszakozni akart volna. Carlos kellett neki, még ha csak pár órára lehet is az övé, még ha a fiú ezért talán még inkább meg is veti majd. Semmi nem számított.

De Antóniónak hazudni, megjátszani magát, ez sokkal, de sokkal lehetetlenebbnek tűnt, főleg hosszú távon. Szakítania kellene vele. De fájt a szíve érte, fájt, hogy meg kell gyötörnie, hogy tönkre kell tennie a fikciót, amit róla szőttek. Ha Carlos az egyetlen éjszaka, délután, nap vagy ki tudja mi után tényleg el akarja felejteni, akkor milyen mélységekbe zuhan majd? Mélyebbre, mint eddig bármikor. Csak össze kell szorítania a fogát, és hazudnia kell Antóniónak, sőt, elég elhallgatnia egy pár óra történéseit. Persze, hogy könnyebb lenne, ha a férfi is megcsalná, ahogy Raquellel minden lelkiismeret-furdalás nélkül tette. Talán mégis megcsalja, csak nem akarja elmondani. Ugyan melyik latin pasi vallaná be, hogy csalja a barátnőjét?

Szinte egy szót sem szólt Antónióhoz a hazaúton, aztán némán ágyazott meg a földre tett szivacson. A férfi nem zaklatta sem beszéddel, sem öleléssel. Úgy feküdtek egymás mellett, mint az idegenek. Viki csak nagysokára aludt el. Álmában Carlossal akart szeretkezni, de valaki mindig leskelődött utánuk, egy pesti bérház romos fürdőszobájába próbáltak félrevonulni, de annak is volt ablaka és azon az ablakon is benézett valaki – végül nedvesen és kielégítetlenül ébredt fel.

Kedves Olvasóim,

hadd ajánljak valami újat, ami elnyerheti a tetszéseteket. A Szűzgarázs egy apáca internetes naplója, amely minden hétfőn, szerdán és pénteken, pontban 8.00-kor jelenik meg. Szerintem érdekes. Jó szórakozást hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://carmesina.blog.hu/api/trackback/id/tr641693407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.01.24. 13:40:28

mint lelkileg elkészülni a csalásra => FELkészülni a MEGcsalásra, nem?

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2010.01.25. 16:24:21

@21 hónap: Nagyon rossz az első verzió? Asszem, szándékosan írtam csalást, és nem megcsalást. A FELkészülni jogos.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.01.25. 16:30:28

@Carmesina: nekem kapásból elírásnak tűnt, a csalás más, mint a megcsalás. Nem játszanék ezzel a szóval, mert kicsit nyakatekert, de ettől még beleférhet.

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2010.01.26. 14:27:03

@21 hónap: Más, de ezzel azt akartam érzékeltetni, h Viki számára a csalás tényén van a hangsúly.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.01.26. 14:35:09

hm... lehet. Nekem nem jött be a fordulat, de ez legyen az én szám íze, ugorgyunk :)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.01.26. 17:04:15

A csalás-megcsalás dologhoz, szigorúan nyelvi (és persze szubjektív) szempontból:

A csalás (XY-t csalja a párja) folyamatos tevékenységet feltételez, vagyis XY párja állandóan (régóta, többekkel) félredug.

A megcsalás (XY-t megcsalta a párja) egy egyszeri, talán soha meg nem ismétlődő esemény volt, amit akár mindenki bán (kivéve a gaz csábítót, de vele most nem foglalkozunk).

Ha Viki felkészül a csalásra, akkor távlatokban gondolkozik, visszatérően fog félredugni. Ha a megcsalásra, akkor egyszeri alkalomra koncentrál.

Nos, hölgyeim, milyen voltam?

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.01.26. 17:54:46

@tiboru: Nagyon inspiratív, lehet benne vmi.
Bár jelen helyzetben Viki egyetlen alkalomban gondolkodik, de titkon többet remél, asszem :)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.01.27. 00:02:47

@Gloria Mundi:

Mi az inspiratív: a csalás vagy a megcsalás?

:-D

gallusz · http://szemezgetek.blog.hu/ 2013.05.27. 02:23:47

Élvezhetem az írást! A nyelvészkedésről úgy is lekéstem.
süti beállítások módosítása