Viki lezuhant az ágyra és a kezébe temette az arcát. De nem sírt. Csak forró volt, mintha lázas lenne. Eddig ezt az egészet még egyszer sem gondolta végig ilyen kegyetlen logikával. Kibúvót keresett valahol, felmentést önmagának. Szereti Carlost? Nem tudna érte áldozatot hozni? Nem tudna ellenállni Diogónak? Mi van, ha Diogo egyáltalán nem is kísérti többé?


De Carlos úgyis odaveszett, úgyse bocsájtja meg ezt az egész történetet. Akkor meg miért ne vigasztalódhatna Diogóval? És Otávia? Az iránta való lojalitás?

– Össze vagy zavarodva – hallotta São hangját.
– Igen, össze vagyok zavarodva. De ez nem mentség semmire.
– És most azzal bünteted magad, hogy meg sem próbálod tisztázni a dolgokat Carlossal?
– Mit tisztáznék? Ha én sem látok tisztán ...
– Akkor lehet, hogy tényleg jobb, ha előbb magadban tisztázod.
– Attól tartok, hogy semmit nem fogok tisztázni. Csak még nagyobb zűrzavart csinálok.
– Nem tudsz ellenállni ennek a Diogónak?
– Ha együtt lennék Carlossal, talán.
– De ha nem?
– Akkor valószínűleg képtelen leszek rá. Feltéve, ha nyomul majd, ahogy ma reggel.
– Legalább egy hétig próbálj ellenállni.
– Gondolod?

– Adj magadnak egy hetet. Hátha Carlos meggondolja magát. Akkor még minden rendbejöhet, és a kísértés sem lesz akkora. Ha belegondolsz, hogy milyen következményei lehetnek, ha történik köztetek valami, Carlosra, Otáviára, Diogóra nézve, biztos könnyebb lesz visszatartanod magadat és őt is.

Kora reggel jött érte a férfi.

Viki hajnalban kelt, miután egész éjjel alig hunyta le a szemét. Járt az agya. Szentül megígérte São-nak, hogy kitart egy hétig. Ez kissé megnyugtatta, legalább volt egy konkrét célja. A barátnője ragaszkodott ahhoz, hogy megkeresse Carlost, és elmondja neki, mi történt Josué és közte. Bár Josué is beszámolhatott róla közben. De São ki akarta puhatolni Carlos szándékait, megvédeni Vikit. Eltökélt szándéka volt, hogy újra összehozza őket. És mihamarabb szakít Márióval. Muszáj.

A bejegyzés trackback címe:

https://carmesina.blog.hu/api/trackback/id/tr382043660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.06.08. 09:42:02

Márió, a varázsló :)

Sao jó fej, szeressük. Róla nincs kedved írni egy külön könyvet? :)

rozsdafarku 2010.06.08. 11:19:36

Viki már elvesztette az ösztönei, érzelmei, érzései, vágyai fölötti tudatos ellenőrzést.

gallusz · http://szemezgetek.blog.hu/ 2013.05.31. 12:50:45

"Hátha Carlos meggondolja magát." Ha Carlos meg is gondolja magát, akkor is nem a bizalma hanem az erekciója nőtt meg. Nem szabad vele újra kezdeni! Sem folytatni!
süti beállítások módosítása