A legkézenfekvőbb volt Pétert megkérdezni. Nem, mintha eszébe jutott volna, hogy hozzá költözhetne, de a sok ismerőse közül hátha akad valaki, aki így, szeptember előtt pár nappal, lakótársat keres egy társbérletbe. De Viki inkább megvárta az estét, hátha a fiú még mindig nem pihente ki magát az előző éjszakai mulatozás után. Ha Péter senkit nem tud ajánlani, másnap reggel bemegy az egyetemre, és ott néz körül. Persze nem ártana kideríteni, hogy a portugál cég felveszi-e vagy sem, egyrészt, mert akkor az iroda környékén kellene szobát keresnie, másrészt, mert úgy tisztában lenne azzal, hogy alakul a pénzügyi helyzete a következő hónapokban. 

Nem tudta, hol szállt meg Diogo, pedig szívesen felhívta volna, hogy megbeszélje vele a helyzetet. De kénytelen volt megvárni a másnap reggelt, akkor elkaphatja tán az irodában. Vagy legalább kiszedheti a titkárnőből, hogyan tudna beszélni vele. Talán túl elhamarkodott volt az anyjával, nem a döntését bánta meg, mert abban biztos volt, hogy szakítania kell a szüleivel, még ha ez a nagyanyjának nehéz pillanatokat jelent is, hanem az nyugtalanította, hogy sürgősen kell szállást találnia, és nem biztos, hogy egy-két nap alatt sikerül. Akkor pedig könnyen megtörténhet, hogy az anyja gúnyosan a szemére veti, csak össze-vissza beszélt, és esze ágában sincs elköltözni.

Elég nyilvánvalónak tűnt, hogy az anyja besúgója nem más, mint a szörnyen vörös hajú szomszédasszony, aki dél körül olyan tüzetesen kikérdezte. Viki első haragjában legszívesebben becsöngetett volna hozzá, hogy alaposan beolvasson neki. Persze egy ilyen húzás azonnal eljutott volna az anyja fülébe, pedig még egy szóváltásra semmi  szüksége nem volt. Már így is éppen elég zaklatottnak érezte magát. Tudta, hogy amíg el nem meséli valakinek a történetet, aki némi megértéssel fogadja a dolgot, és egy kicsit vele együtt háborog, nem fog megnyugodni.

Péter sokkal élénkebb volt, mikor becsöngetett hozzá, mint az előző alkalommal. Ahogy mesélte, ő valódi éjszakai bagoly, ha nem muszáj, dél előtt fel sem kel. Viki kicsit csalódott, mikor elmesélte az anyjával folytatott beszélgetést, a fiú nem háborodott fel kicsit sem, inkább közömbös maradt, de persze kijelentette, hogy a lány jobban teszi, ha elköltözik. A vöröshajú szomszédasszonyt ki nem állhatta egyébként, főleg, mert szemtelen módon az ő ajtaja elé teregette a melltartóit és a bugyijait, mintha azt remélte volna, hogy ezzel elcsábíthatja. Ráadásul micsoda ízléstelen fehérnemű, jegyezte meg Péter. Megkínálta Vikit egy kis borral, aztán telefonált pár embernek, hátha tudnak szállást, de nem akadt senki, aki azonnal rávágta volna, hogy persze, ő épp lakótársat keres. Csak megígérték, hogy kérdezősködni fognak.

Másnap Viki mindjárt nyolc óra után pár perccel hívta a portugál céget, de Diogót nem találta ott. És nem voltak hajlandóak megmondani neki azt sem, hogy hol szállt meg. Bizalmas információ, nincs rá felhatalmazásuk, hogy kiadják. A titkárnő az állással kapcsolatban sem tudott semmit mondani.

Viki bosszankodott. Bement az egyetemre, hogy végignézze a társ- és albérlet hirdetéseket. Ki volt rakva néhány, de a legtöbb olyan városrészekre vonatkozott, amelyek első körben szóba sem jöhettek, persze ha minden kötél szakad, akkor átmeneti megoldást kell találni. A lány elballagott a latin tanszékig, és szomorúan állapította meg, hogy Bognár névtábláját már levették. Egy idős professzora jött ki éppen az ajtón, Viki köszönt neki, de nem volt benne biztos, hogy az illető felismerte. Visszaköszönt, aztán ment a dolgára.

Az épület még mocskosabb volt, mint egy fél évvel korábban, és bizonyos szekrényeket már ki is ürítettek. A lépcsőn lefelé aztán észrevett valakit, akire egyáltalán nem számított.

A bejegyzés trackback címe:

https://carmesina.blog.hu/api/trackback/id/tr982482179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vén betyár 2010.11.30. 12:36:04

Lerágom a körmöm, ki lehet az????

gabor4x 2010.11.30. 13:15:15

@vén betyár: Sztem nem lesz nagy jelentősége, de pont az a lényeg, hogy lerágjuk a körmünket. :)

Csuri / Bariildi 2010.12.01. 22:56:07

nekem van egy tippem, de azért se mondom meg, beeeeeee
annyit elárulok, hogy pasi.
és nem az anyja.
ja, hogy az első is elég??? :)

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.12.01. 23:13:31

Gábor. A leforrázott arcú lány öngyilkos lett, keresztben lenyelt egy kiskanalat. G. pedig bánatában rákapott a csajozásra. Ezért felhívja magához Viktóriát egy laza ájtatos estre :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.12.02. 13:00:31

@Csuri / Bariildi: @21 hónap: Egyik sem nyert. Kár, h nem rendeztem szavazást, mint a konteo-blogon. :)
süti beállítások módosítása