Vagytok még itt néhányan, akik követitek az eseményeket. Tudom, hogy már rég megtört a lendületem, és arra gondoltam, hogy visszafejteném a történetet, mint a kötött kardigánt, bár még sose kötöttem kardigánt.

Szóval, szerintetek hol van az a pont, ahol be lehetne fejezni? Ahol fel lehetne függeszteni az egészet? Meddig volt izgalmas?

Vagy nem értetek egyet "nem én voltam"-mal (lásd előző fejezetnél szereplő komment), és folytatni kéne? Esetleg felfüggeszteni határozatlan időre, amíg nem jön vissza a kedvem?

Várom a véleményeteket.

Gloria/Carmesina

A bejegyzés trackback címe:

https://carmesina.blog.hu/api/trackback/id/tr574863159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mégsem én voltam? 2012.10.22. 22:06:55

Szóval.

Nem a történet megírásával, a párbeszédekkel, leírásokkal van a gondom (az továbbra is nagyjából profi módon megy).

A történet maga az, ami nagyon nyögvenyelős lett. Aránytalan. Néhány rész túl részletes, néhány túl felületes, nincsenek elvarrva szálak, nincsen kifejtve a történések oka.

A régi problémám, az, hogy sok szereplő nekem nem életszerű, az ugye nem probléma, mert olyan szereplőt találsz ki, akit akarsz. Viszont a történet elején sok mindenki hihető, jól kidolgozott volt. Pl. Márton, amikor megjelent, jól játszotta a belevaló tanárbácsit, későbbi megjelenéseikor kicsit irracionális lett.

(Az egy másik kérdés, hogy miért szerepel a blog még mindig az explicite pornográf blogok között a blog.hu-n, amikor tisztességes szexleírást már évszázadok óta nem láttunk :) )

Mézes Tenyér 2012.10.22. 22:08:09

Kedves Gloria/Carmesina!
Én ritkán kommenteltem, sűrűn olvastam, ez már olyan függés volt, mint annak idején a Szabó család, a Daráló, a Szomszédok, a Vészhelyzet, akármilyen is volt végig, vagy csak a vége felé, az ember csak odament és benne volt. Nyilván azt csinálsz, amit akarsz:) De tény, hogy érződött az a nyomás, hogy itt a kedd, az olvasók várják a folytatást, írni kellene valamit. A Szexcsatákat csak nagyon ritkán olvastam, nem az én világom, a Letipannist viszont még most is hetente egyszer megnézem, van-e új poszt, hátha mégis, sose lehessen tudni, kedden reggel ide jövök szétnézni, élesült-e már az új poszt...Szeretem ezt a sztorit, mindennel együtt. Én azt nagyon nem szeretném, hogy visszafelé belenyúljál, az olyan, olyan...szétoszlatja a történet varázsát, nem röhög, van neki olyan, igenis. Akkor már inkább érjen véget valami máig is élnek, ha meg nem haltak fordulattal, de szerintem ne fejtsd vissza. Ne is írd át. Milyen ízesítésű pozitív energiát küldjünk a befejezéshez?

Mézes Tenyér 2012.10.22. 22:12:09

Hopsz, elnézést az írónőtől, a fenti művek említése nem azt jelenti, hogy ezek egy ligában indulnának a Viki szagával, csak a függőség típusa hasonló:)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2012.10.22. 22:53:40

@mégsem én voltam?: Nem életszerű kicsoda? Nagyjából mindenkinek van modellje, nem kitalált személyek, max több élő figurából vannak összerakva.
Márton pl egyáltalán nem irraconális :)

Az aránytalanság lehet igaz, de nem látok rá igazán, mert 1 éve nagyon lassan haladunk, viszont, ha egyvégtében végigfutod, akkor az nem aránytalanul sok.
Csak a megírás ritmusa változott meg teljesen.

@Mézes Tenyér: Nincs semmi sértő a Vészhelyzetben :)
Még várok további véleményeket is... Persze, egy dolog a netes változat, ha valaha lesz papír, tán a fele se marad. Köszi, h ennyire kitartó olvasóm vagy :)

mégsem én voltam? 2012.10.23. 11:07:37

@Gloria Mundi:
Végül is, valamennyi "aránytalanság" az egész regényre jellemző, volt, amikor minden rezdülést, mozdulatot, gondolatfoszlányt "megírtál", aztán meg számomra fontos mozzanatokat intéztél el egy fél mondattal (vagy azzal sem). Az elmúlt évben nekem úgy tűnik, hogy sok, a történet szempontjából lényegtelen dolgokat hangsúlyoztál ki, pl. az a kis kaland a tengerparton, illetve az Otáviával történt beszélgetés, közben pl. a Carlossal való kapcsolatot egyáltalán nem részletezted (a prágai élmények után én azt vártam volna, hogy Carlos és Viki között újra nagyon működni fognak a dolgok az ágyban).

Az egész történetet tekintve, valahogy nekem addig kerek egész, amíg Viki haza nem ment a Diogoval való viharos pár hét után.

Az eredeti terveid szerint már egy jó ideje be kellett volna fejezned, nem?

A netes változat tényleg egy dolog, ha papírban is ki akarnád adni, kicsit jobban a "szakma szabályai szerint" kellene a történetet ívelni, persze ha azt akarod, hogy meg is vegyék :)

A történet bonyolítása is logikátlan néhol, ahogy Viki és Carlos összejön, hogy Carlos ajánlja az egy alkalmat, az nekem nagyon nem koherens azzal, amit Carlosról leírsz, nem is beszélve arról, mennyire valószínű, hogy ők ketten Prágában összefutnak. De ezek az írói szabadság kategóriái, Agatha Christienek is rengeteg ilyen véletlen egybeesése van, de attól még szeretjük.

pincze 2012.10.23. 19:08:44

Biztos át lehetne írni , szerkeszteni , meghúzni , de közben elveszne a lendületesség , az írás feszültsége .

Jó volt olvasni az újabb részeket . Nagyon átjött a személyiséged , az indulataid , ez egy őszinte női regény .

Befejezés , nagyjából lezárult egy szakasz , térben , időben , személyiség fejlődésben .

Sok sikert kívánok !

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2012.10.27. 09:27:49

@mégsem én voltam?: Hát, a regények egyik alap jellemzője, hogy olykor lassulnak, olykor gyorsulnak, át lehet ugrani 20 évet is gond nélkül...
Neked vannak bizonyos elvárásaid, legyen megnyugtató, monogám befejezés... Ami ennek ellentmond, az zavar, nem így van?

Ha valaki ennyire bele van esve valakibe, akkor a saját erkölcsi elveit is leszarja, csak, h még 1x együtt lehessen az illetővel... Ezt sajna ismerem :P Lehet, neked hihetetlen, de ilyen is van.

@pincze: Köszi :) A netes verzió tényleg más, ahogy régen a folyóiratokban megjelenő folytatásos regények is mások voltak, mint mikor utána kiadták őket. Az ember másképp ír, ha azonnal megjelenik a szöveg, és másképp, ha megszerkesztheti, az egészet látja már a maga teljességében.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2012.10.27. 09:32:01

A szavazás alapján úgy tűnik, 50% fölött van a "folytasd, ahogy eddig" opció. Vagyis ezt fogom tenni, de igyekszem most már mihamarabb befejezni. :) Köszönöm mindenkinek, hogy véleményt nyilvánított.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2012.10.29. 22:12:39

Még 1 dolog, a kedd reggeli időpontot áthelyezem péntek reggelre.

mégsem én voltam? 2012.10.31. 07:50:33

@Gloria Mundi: ...csaxólok, hogy ha hivatalos helyre csinálsz statisztikát, a kérdéseket ne ilyen "részrehajló" módon válogasd :-))

a lehetőségek közül 4 arról szól, hogy kell valami változtatás, és erre összesen a szavazatok közül 40% voks érkezett, arra az egy lehetőségre, hogy folytasd ahogy eddig, arra pedig kicsit több, mint 50 % :-)) (és én is csúsztatok... - egyébként meg a te blogod, a te regényed, azt csinálsz, amit akarsz)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2012.11.01. 15:47:39

@mégsem én voltam?: Na ja, csak a valami változtatás módja nem egyforma, és egyszerre nem lehet mindnek megfelelni.
A változtatás annyi lesz, hogy befejezem, de mivel a visszafejtés nem aratott tetszést, azt nem teszem.
Őszintén szólva legszívesebben a pihentetést választanám (az is majdnem 10%, és az erre szavazók nem a változtatásra voksoltak), de akkor az életben nem tenném ki a pontot.
Csináltam már pár statisztikát, nyugi, ez tényleg csak belső, házi használatra van, és fenntartva a változtatás jogát.
süti beállítások módosítása