Pocsék éjszaka, pocsék reggel. A legrosszabb az volt Viki számára, hogy nem tudta senkivel megbeszélni, mennyire megijedt. Az irodában Dona Lurdes elárasztotta munkával, Paulo is folyton ott ücsörgött, a lány nem tudott telefonálni São-nak, az egyetlen embernek, akit érdemes lett volna felhívnia.

Diogo bejött, megkérdezte, jól halad-e, szüksége van-e segítségre. Viki nemet intett. A munkát illetően abban a pillanatban nem volt szüksége semmire. Azzal meg nem akart előhozakodni, hogy milyen ostobán viselkedett előző nap.

Délután Dona Lurdes bosszúsan közölte, hogy a magyar követség nem hitelesítette Viki alapokirat-fordítását, mert hibák vannak benne. A lánnyal megfordult a világ, nem tudta elképzelni, mit ronthatott el, és borzasztóan szégyellte az egészet. Majdnem elsírta magát. Dona Lurdes eddig sem volt vele túl kedves, de most hidegebben nézett rá, mint bármikor.

Vitória, beszélje meg a magyar konzullal, mi a gond, legyen szíves. Megadom a számot – közölte a nő, és enyhén kacsázó léptekkel kisétált az irodából.

Diogo nem szólt semmit, az íróasztala mellett ült, és dolgozott. Viki nem is mert odanézni. Ha ő leszerepel, mint fordító, az Diogónak is nagyon kellemetlen lesz. Végül is az ő barátnője ajánlotta a cégnek. A lány remegő gyomorral hívta fel a követséget. A konzul hangja szinte azonnal megnyugtatta. Egyrészt maga a tény, hogy magyarul beszél. Annyira szokatlan volt. Szinte keresnie kellett a szavakat. Másrészt a konzul mindjárt elmagyarázta, hogy csak a számok nem stimmelnek. Vikinek eszébe jutott, hogy valóban érezte, képtelen egyedül megbirkózni a számsorokkal, de aztán úgy adta oda Dona Lurdesnek az egészet, hogy ezt elfelejtette megemlíteni. Eszébe sem jutott, hogy a nő azonnal el is küldi az okiratot a követségnek.

Megbeszélte a konzullal, hogy valakivel együtt átnézi a számokat.

- Na, mi volt a gond? – kérdezte Diogo, aki időközben észrevétlenül odajött Viki asztalához.
- Szerencsére csak bizonyos számok nem stimmelnek.
- Gondoltam, hogy valami ilyen lehet. Miért nem kértél meg, hogy átnézzem veled a számokat?
- Nem tudom. Nem mertelek megkérni. Illetve akkor épp nem is voltál itt. Úgy emlékszem.
- De most már itt vagyok. Nézzük át gyorsan, és köszörüljük ki a csorbát, rendben?

A férfi megint mosolygott. Viki nem kérdezett semmi magánjellegűt, bár kíváncsi lett volna a fejleményekre. De nem akarta elrontani a nehezen helyreállt békét. Diogo odahúzott egy széket Viki mellé, és szép komótosan átnézték a számokat. A férfi olvasta az eredetiből, Viki meg ellenőrizte a képernyőn. Egészen felvidította ez a munka, és megállapította, hogy még mindig ugyanúgy vágyik az érintésére, mint azelőtt. Miután végeztek az ellenőrzéssel, beszélgettek egy kicsit, aztán Diogót más helyre hívták, és már nem is ért vissza a munkaidő végéig. De Viki sokkal jobban érezte magát, mint az előző napokban. Sétálni azért nem ment el, sőt, mikor a vásárlásból a hotel felé haladt, nyugtalanul kapkodta a fejét, nem látja-e valahol a grafikust. Szerencsére nem látta.

A szobájába érve eszébe jutott, hogy másnap már péntek, és milyen sivár lesz a hétvégéje. Sétálni se mer egyedül, ha egy fél órás, padon való üldögélés ilyen kalandba sodorhatja. Mit lehet csinálni Portóban egy nyári hétvégén, barátok, ismerősök nélkül? Diogo nyilván száguld Torresbe vagy Lisszabonba, hogy helyrehozza a kapcsolatát Otáviával. Feltéve, ha nem hozta már helyre telefonon keresztül.

Maradt a mozi, a könyvolvasás, és esetleges magányos ivászat a minibárból. Bár Diogo előre figyelmeztette, hogy a minibár költsége nincs benne a szoba árában, és Viki jobban teszi, ha nem ezt a méregdrága megoldást választja, ha van alkalma bevásárolni pár száz méterrel odébb egy rendes szupermarketben. Ha azonban minden kötél szakad, és ivásra adja a fejét, mégiscsak ott az a pár kis üveg a hűtőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://carmesina.blog.hu/api/trackback/id/tr562125941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabor4x 2010.07.08. 18:09:17

Vajon mire vonatkozik az új fejezetcím: Kísértés. Csak nem a minibárra, és hogy Viki esetleg "ivásra adja a fejét"? Jaj, csak azt ne! Akkor már inkább pasi legyen a dologban...
süti beállítások módosítása